Premium

De Robert Mühren-show vermaakt het land, ook deze maandagavond bij Jong AZ [video]

De Robert Mühren-show vermaakt het land, ook deze maandagavond bij Jong AZ [video]
Het hoogtepunt van de avond in Wijdewormer: met links haalt Robert Mühren schitterend uit. De bal zal met een boog over AZ-keeper Rody de Boer in de verre hoek vliegen.
© Foto Orange Pictures/Henk Jan Dijks
Wijdewormer

Na wat mindere jaren toert de Robert Mühren-show dit seizoen weer door het land en de voorstelling is een daverend succes. Als spits van Cambuur oogst de 30-jarige Volendammer met grote regelmaat oeh’s en ah’s van de toeschouwers.

Zo ook deze maandagavond in Wijdewormer, waar Cambuur - koploper in de eerste divisie - op bezoek ging bij Jong AZ. Cambuur won (0-3), mede dankzij een fenomenale openingstreffer van Mühren. De spits, die gehuurd wordt van de Belgische club Zulte Waregem, is dit seizoen fit en weer helemaal opgeleefd.

’Mooiste doelpunt ooit’

Het is nog maar iets meer dan een maand geleden dat Robert Mühren zei dat hij zojuist ’zijn mooiste doelpunt ooit’ had gemaakt. Eind januari, uit tegen NEC, schoot hij van grote afstand raak. Vanaf rechts, vlak bij de zijlijn, joeg hij de bal met een boog over de keeper van NEC.

Een weergaloos doelpunt, maar het bleek nog mooier te kunnen - en dat op een gewone maandagavond in maart op sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Daarmee was het decor misschien iets minder mooi dan in Nijmegen, maar de treffer was nóg knapper dan die tegen NEC.

Gaatje

Mühren werd diep gestuurd door een lange bal van achteruit. Een grote kans leek het niet, want Mühren liep aan de linkerkant van het strafschopgebied en moest de hoge bal eerst nog maar zien te conroleren. Dat deed hij. Hij nam hem op de borst mee, liet hem in de loop twee keer stuiteren.

De hoek leek voor de spits inmiddels te moeilijk om nog te kunnen scoren, maar vanuit zijn ooghoek zag Mühren toch een gaatje dat anderen waarschijnlijk niet zagen. Met links schoot hij de bal precies hoog en hard genoeg om keeper Rody de Boer te passeren. Met een boog verdween de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel.

Hoogtepunt

Het doelpunt was het onbetwiste hoogtepunt van de avond. Mühren kon na afloop niet kiezen wat zijn mooiste doelpunt was: de goal tegen NEC, de stift van vorige week tegen Jong PSV of deze boogbal tegen Jong AZ. ,,Ik heb geen flauw idee welke de mooiste was. Het is absurd. Ze worden met de week mooier. Alles vliegt er gewoon zo in’’, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Nog voor rust scoorde Mühren ook nog de 0-2, waarmee hij zijn totaal van dit seizoen al op 26 bracht. De concurrentie voor de topscorerstitel staat inmiddels op flinke achterstand: de nummer twee op de lijst, Telstarspits Reda Kharchouch, heeft zes doelpunten minder gemaakt.

Stunt

Jong AZ kon derhalve de stunt van eerder in het seizoen niet herhalen. Eind november won de belofteploeg verrassend van De Graafschap, dat met Cambuur strijdt om het kampioenschap van de eerste divisie. Die 2-1 van toen is nog altijd de enige nederlaag die De Graafschap dit seizoen leed.

Zo ver liet Cambuur het niet komen. Het bleef redelijk solide overeind tegen Jong AZ, dat opnieuw met een groot aantal A-selectiespelers aantrad (De Boer, Sugawara, Gudmundsson, Druijf, Goudmijn, Aboukhlal, Evjen en Taabouni). Het dichtst bij de aansluitingstreffer was Jong AZ kort voor rust, toen Zakaria Aboukhlal na een uitstekende actie van Ferdy Druijf op de paal schoot.

Het slotakkoord was zelfs nog voor Cambuur en ook dat was bijzonder fraai. Michael Breij volleerde in blessuretijd prachtig raak na een passje van Robin Maulun. Door de ruime overwinning verstevigde Cambuur zijn koppositie in de eerste divisie.

Jong AZ-Cambuur 0-3

19. Mühren 0-1, 35. Mühren 0-2, 90.+ Breij 0-3.

Jong AZ: De Boer; Sugawara, Koopmeiners (50. Church), Gullit, Savastano; Goudmijn, Gudmundsson (46. Oosting), Evjen; Aboukhlal, Druijf, Taabouni (68. Correia).

Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosh, Schouten, Sambissa; Jacobs, Hoedemakers (76. Akoy), Maulun; Oratmangoen (74. Antonia), Mühren (84. Ladan), Breij.

De Robert Mühren-show vermaakt het land, ook deze maandagavond bij Jong AZ [video]

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen