Premium

Geplaagde Laren-coach Marc Materek ziet dat het geloof weer terug is bij zijn speelsters: ’De meiden hadden weer blosjes op de wangen’

Geplaagde Laren-coach Marc Materek ziet dat het geloof weer terug is bij zijn speelsters: ’De meiden hadden weer blosjes op de wangen’
Macey de Ruiter (links), Pam van Asperen en Bente van der Veldt (rechts) vieren de 0-1.
© Foto Orange Pictures/Rob Romer
Rotterdam

Na de - toch wel - verrassing van afgelopen vrijdag tegen titelkandidaat en regerend landskampioen Amsterdam (1-1), was het de vraag in hoeverre de vrouwen van Laren de opgaande lijn vast konden houden tegen laagvlieger Victoria. Dat lukte, want de ploeg van Marc Materek won in Rotterdam met 1-3.

Aanvoerder Macey de Ruiter knalde na twaalf minuten de 0-1 achter de goalie van Victoria. Die treffer was het logische gevolg van het overwicht dat Laren vanaf het eerste fluitsignaal had, en ook de hele wedstrijd zou behouden. ,,Waarmee niet gezegd is dat we een makkelijke middag hadden”, aldus Materek. ,,Weliswaar waren wij kwalitatief de betere, maar Victoria is wel een team waarin de speelsters als groep alles geven en keihard knokken.”

Strijd leveren deed ook Laren. ,,Zeker weten, dat was mooi om te zien. De meiden hadden weer blosjes op de wangen en lieten zien dat het geloof in eigen kunnen terug is. De remise tegen Amsterdam heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.”

In het derde kwart kwam Victoria via een benutte strafcorner van Daniëlle Jordan langszij, maar Laren raakte daardoor niet in paniek. De ploeg bleef hockeyen en het wachten was op een nieuwe Gooise voorsprong. De kans daarop kwam direct na de gelijkmaker, maar bleef onbenut. Vlak na de start van het vierde kwart was De Ruiter met een knal in de verre hoek dan toch weer succesvol, waarna Pam van Asperen enkele minuten voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een einde maakte, door vanuit de draai slim raak te schieten: 1-3.

,,De druk staat er al een tijdje op bij ons, dat hoef ik niet verder toe te lichten. Maar sinds de winterstop staan alle neuzen bij de speelsters en de mensen rondom de ploeg dezelfde kant op”, merkt Materek. ,,Er is plezier en beleving, er wordt gelachen en keihard gewerkt. Prachtig om te zien. De doelstelling - geen play-outs spelen - is voor iedereen helder. In mijn beleving hebben we de weg omhoog ook gevonden. Wat dat betreft is dit natuurlijk een geweldig weekend geweest, met vier punten uit twee duels en een plek gestegen op de ranglijst.”

Komende zondag speelt Laren tegen naaste concurrent Bloemendaal. ,,Natuurlijk, dat wordt een cruciale pot. Maar de wedstrijden daarna zijn net zo belangrijk. We spelen alleen nog maar finales.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen