Vervallen olympische hal in Barcelona eindstation Europees avontuur handbalsters VZV [video]

Barcelona

Barcelona is het eindstation gebleken van het succesvolle Europese avontuur van de handbalsters van JuRo Unirek/VZV. De ploeg uit ’t Veld slaagde er in Barcelona niet in om de vorig week in eigen huis genomen voorsprong (26-25) te verdedigen. BM Granollers won de return met 36-30.

De wedstrijd werd gespeeld in een sporthal die dienst deed tijdens de Olympische Spelen van 1992. Van die olympische sfeer is nog maar weinig over. De Nederlandse delegatie schrok zelfs van de staat waarin de hal verkeert. Met name de vloer is van zeer slechte kwaliteit. De speelsters en begeleiding zetten zich noodgedwongen over de irritatie heen.

Ook de ambiance tijdens de wedstrijd liet te wensen over. Het zou overdreven zijn om te stellen dat de delegatie van VZV groter was dan die van de thuisploeg, maar de vele lege plekken in de sporthal bewezen dat het Europacupduel in Barcelona niet leefde. Bij de speelsters was van desinteresse echter niets te bespeuren. De thuisploeg duldde VZV tot 7-7 naast zich, maar liep vervolgens gestaag uit.

.Bij 20-20 was het geloof in een stunt echter plotseling weer helemaal terug bij de aanhang van VZV. Met vier treffers na de rust nam Lisanne Kolken haar ploeg op sleeptouw. De achterstand van vier treffers bij rust (18-14) was in een paar minuten weggewerkt. Maar even snel als de bezoekers waren ingelopen nam Granolles ook weer afstand. Met nog een kwartier te handballen stond het 27-21 en was het pleit beslecht.

Lees ook: Europese mijlpaal lonkt: handbalsters VZV kunnen zich bij winst in Spanje scharen in bijzonder rijtje

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen