Premium

Na vier minder resultaten zet FC Volendam Jong Ajax op overtuigende wijze opzij: Eindelijk weer feest in de kleedkamer

Na vier minder resultaten zet FC Volendam Jong Ajax op overtuigende wijze opzij: Eindelijk weer feest in de kleedkamer
Ibrahim el Kadiri loopt juichend weg nadat hij Volendam op fraaie wijze op 2-0 heeft gezet.
© Foto Orange pictures
Volendam

De uitslag (4-0) was enigszins geflatteerd. Maar daar maalde vrijdagavond in het kamp van FC Volendam na afloop van het duel tegen Jong Ajax niemand om. Na vier tegenvallende resultaten was het eindelijk weer feest in de kleedkamer van de ploeg van trainer Wim Jonk.

,,Deze overwinning hadden we hard nodig’’, erkende Brian Plat. ,,En heel prettig dat we ook de nul hebben gehouden.’’ De verdediger was door Jonk voor het duel tegen Jong Ajax gepromoveerd tot basisspeler en Kevin Visser werd naar het middenveld gedirigeerd. De oefenmeester koos daarmee voor een meer verdedigend concept dan in de afgelopen maanden.

,,Ik vond dat we in de afgelopen weken verdedigend niet compact genoeg speelden’’, verklaarde Jonk. ,,Door Kevin naar voren te schuiven werd het opbouwend wat minder. Dat was ingecalculeerd. Daar moet Brian nog wat in groeien. Maar verdedigend heeft hij het uitstekend gedaan. We hebben nauwelijks kansen weggegeven.’’

Plat keek zelf ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ,,De trainer gaf aan dat hij wat nieuw bloed in het elftal wilde hebben. Ik kreeg vanochtend te horen dat ik zou starten, maar ik kreeg gisteren tijdens de training wel al het gevoel dat die mededeling eraan zat te komen.’’

Grote man bij Volendam was Francesco Antonucci. De middenvelder kreeg voorafgaand aan het duel de bokaal voor het beste talent van de derde periode en onderstreepte de uitverkiezing door twee keer te scoren (1-0 en 3-0).

De fraaiste treffer kwam echter op naam van Ibrahim el Kadiri. De aanvaller luisterde zijn basisdebuut vlak voor rust op met een fraaie rush en dito afronding: 2-0. Invaller Jelle Duin nam vlak voor tijd de 4-0 voor zijn rekening.

Met de nederlaag tegen Volendam meegerekend haalde Jong Ajax vier punten uit de laatste vijf wedstrijden. ,,Dat is niet des Ajax’’, reageerde trainer Mitchell van der Gaag. ,,Maar ik wil daarbij wel een kanttekening plaatsen: in de afgelopen maanden zijn we zes of zeven basisspelers kwijt geraakt, die zijn allemaal gepromoveerd naar het eerste. Uiteraard heeft dat effect op het spel van de ploeg. Vandaag zag je na de 2-0 de spirit verdwijnen en na de 3-0 was het geloof verdwenen. We hadden nog de hele dag door kunnen voetballen, dan hadden we nog niet gescoord.’’

,,In de eerste 25 minuten vond ik Ajax eerlijk gezegd iets beter dan wij’’, vulde Jonk aan. ,,Die eerste goal viel op het juiste moment. Na dat doelpunt werden de ruimtes groter en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Ik miste de afgelopen weken ook wat geduld in de verdediging. Die was er vandaag wel. Hier kunnen we op voortbouwen.’’

FC Volendam-Jong Ajax 4-0

35. Antonucci 1-0, 38. El Kadiri 2-0, 51. Antonucci 3-0. 88. Duin 4-0.

FC Volendam: Bakker, Fadiga, B. Plat, Van de Ven, Smal, A. Plat, Visser, Antonucci, El Kadiri (84. Johnson), Deul (77. Duin), Murkin (66. Doodeman).

Jong Ajax: Kotarski,Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Kemper, Taylor, Timber (63. Jensen) Regeer (Ljansana), Unüvar (46. Hansen), Mendez, Castillo.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen