Telstar wint van Jong PSV in weinig verheffende wedstrijd en blijft lekker meedoen in strijd om play-offs

Telstar wint van Jong PSV in weinig verheffende wedstrijd en blijft lekker meedoen in strijd om play-offs
Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdagavond dankzij een eigen doelpunt van Shurandy Sambo met 1-0 gewonnen van Jong PSV. Dankzij de zuinige zege blijven de Velsenaren volop in de race voor deelname aan de play-offs.

De overwinning voor Telstar was volledig terecht, al was het een weinig verheffende wedstrijd in het Rabobank IJmond Stadion. Het spel was statisch. Zeker in de eerste helft werd er door beide ploeg weinig gecreëerd. Telstar kreeg wel de twee grootste kansen.

Shayne Pattynama kopte over uit een voorzet van Reda Kharchouch en Rashaan Fernandes schoot van net buiten de zestien over. Dat Telstar met een voorsprong ging rusten had het te danken aan een communicatiefout in de verdediging van Telstar.

Doelman Youri Roulaux schatte een terugspeelbal van Shurandy Sambo volledig verkeerd in, waardoor de bal in eigen doel verdween.

In de tweede helft schoot Telstar uit de startblokken. Reda Kharchouch was direct dichtbij een tweede goal, maar doelman Roulaux reageerde scherp. Elayis Tavsan liet een immense kans na een knappe aanval van Telstar onbenut. Zijn bal ging net naast na een mooie voorzet van Senne Lynen.

De overwinning kwam niet meer serieus in gevaar, Jong PSV beschikte voorin over te weinig stootkracht. Telstar staat na vrijdag op een negende plek. NEC staat daar met twee punten minder een plek onder maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Zij spelen maandag tegen Jong Utrecht.

Lees hier meer: Negen maanden geleden wankelde Telstar nog door geldzorgen, inmiddels is het de verrassing van de eerste divisie en strijdt het volop mee voor play-offs

Telstar Swolfs; Lynen, Benamar (70. Bronkhorst) , Korpershoek, El Yaakoubi, Pattynama (81. Pattynama); Najah, Van Doorm, Fernandes; Tavsan (90. Spranger), Kharchouch

Jong PSV Roulaux; Sambo, Daverveld, Soulas, Gloster; Schoonbrood (75. Wallenburg), Kjølø (, Sadilek; Catic, Ledezma, Sibide (66. De Haas)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen