Premium

Straatkampioenen Simon Beemsterboer en Manolito van Bommel met hun winnende werkstuk naar circuit van Zandvoort

Straatkampioenen Simon Beemsterboer en Manolito van Bommel met hun winnende werkstuk naar circuit van Zandvoort
Simon Beemsterboer (rechts) en Manolito van Bommel mogen zich kampioen straatmaken noemen.
© Foto Marcel Rob
Wervershoof

De gouden straathamer is binnen, als beloning voor twee dagen precisiewerk. Simon Beemsterboer (21) uit Wervershoof en Manolito van Bommel (18) uit Bovenkarspel zijn Noord-Hollands kampioen straatmaken geworden en wie weet loopt Max Verstappen himself straks op hun werkstuk in Zandvoort.

Simon en Manolito behaalden eigenlijk heel onverwachts de eerste prijs. ,,We hebben nog nooit eerder samengewerkt, dus dat maakte het wat lastiger. Blijkbaar hebben we het er toch heel goed vanaf gebracht’’, vertelt Simon blij.

De twee werken bij Boos Bestratingen in Wervershoof, maar gaan ook nog naar school op het Regio College en SPG Noord-Holland. Het SPG in Heerhugowaard houdt af en toe kampioenschappen om het vakmanschap onder de aandacht te brengen. Simon en Manolito hadden wel zin in een wedstrijdje. Simon: ,,Je moet er ook echt je zinnen op zetten, anders lukt het niet. Als je denkt: ’nou, ik zie wel’, kun je beter niet meedoen.’’

Ingewikkeld

De opdracht was het leggen van een Formule 1-wagen, uiteraard vanwege de komst van het racecircus naar het circuit van Zandvoort. De ontwerpers zorgden ervoor dat de uitvoering extra ingewikkeld zou zijn. Manolito: ,,Normaal werk je eigenlijk altijd met één soort stenen. Nu waren het allemaal verschillende soorten en ook nog eens verschillende maten. Veel zaag- en knipwerk, het viel nog niet mee.’’ Doet een stratenmaker over een stukje van 25 vierkante meter normaal gesproken misschien een uurtje, nu hadden ze er twee dagen de tijd voor. Er werd meteen een evenementje van gemaakt met barbecue en een open dag. ,,Heel gezellig. Je ziet een hoop klasgenoten en werkgevers die overal vandaan komen om even te kijken’’, vertelt Simon.

Ko Boos van Boos Bestratingen is natuurlijk apetrots op zijn werknemers, die hij twee dagen moest missen. Simon: ,,Hij is wezen kijken en organiseerde zelfs een borreltje voor ons bij Van Rooijen om het te vieren. En natuurlijk staat onze prijs te pronken in de kantine.’’ Het resultaat is ook in Zandvoort in de smaak gevallen. Het ontwerp zal binnenkort bij de entree van het circuit verschijnen, gelegd door Simon en Manolito.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen