Markerwaardweg tussen Medemblik en Zwaagdijk-Oost eind maart anderhalve week dicht om scheurvorming in asfalt te herstellen

De rotonde Droge Wijmersweg op de Markerwaardweg (N240).
© Cyclomedia
Medemblik

De Markerwaardweg (N240), tussen de Almereweg in Medemblik en de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost gaat van 27 maart tot en met 6 april op slot. De provincie Noord-Holland heeft op verschillende plekken scheurvorming in het asfalt geconstateerd en voert herstelwerkzaamheden uit.

Om het herstelwerk veilig en zo snel mogelijk uit te voeren, gaat de weg in beide richtingen volledig dicht. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond 27 maart om 20.00 uur. Maandag 6 april gaat de weg om 5 uur ’s ochtends weer open.

Weggebruikers volgen tijdens de afsluiting een omleidingsroute via de N307, A7 en N239 (vice-versa). De extra reistijd bedraagd ongeveer 15 minuten.

Landbouwvoertuigen, (brom)fietsers en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars over de parallelweg langs het afgesloten deel van de Markerwaardweg geleid.

De rotonde Droge Wijmersweg helemaal dicht. Hier wordt het groen in de rotonde vervangen, gelijktijdig met het asfaltwerk.

Nieuwe en oude wegdelen

’De oorzaak van de scheurvorming is waarschijnlijk het verschil in ‘zetting’ van de ondergrond van de weg’, aldus de provincie. ’Het wegdeel tussen de Almereweg en Zwaagdijk is enkele jaren geleden verbreed: een bestaand wegdek heeft minder zetting in de ondergrond dan nieuw toegevoegde wegdelen. Scheurvorming kan dan optreden.’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen