Premium

Nieuwkomer Welat Cagro onder indruk van niveau Telstar: ’Maar jullie praten veel sneller Nederlands dan Belgen’

Nieuwkomer Welat Cagro onder indruk van niveau Telstar: ’Maar jullie praten veel sneller Nederlands dan Belgen’
Welat Cagro: ,,Nederlanders praten veel sneller dan Belgen.”
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Na zijn eerste invalminuten vorige week tegen Jong Ajax hoopt de Koerdische Belg Welat Cagro op meer speeltijd. Hij is onder de indruk van het niveau van Telstar.

Toen de twintigjarige middenvelder in de winterstop op proef mee trainde, merkte hij meteen dat de lat in Velsen-Zuid hoog ligt. „Ik was echt onder de indruk. Het spel is van hoog niveau, we spelen verzorgd voetbal met goede spelers en een toptrainer. Dit is het beste team waar ik tot nu toe in heb gespeeld. De trainingen zijn ook uitdagend.”

Cagro is geboren en getogen in Brussel, hij speelde in de jeugd van Anderlecht, OH Leuven, KV Mechelen en AA Gent.

Begin vorig jaar maakte hij de keuze om naar FC Urartu Yerevan in Armenië te vertrekken. Opvallend, erkent ook Cagro zelf. „Ik wilde gewoon heel graag eerste elftalvoetbal spelen. Die kans zou ik daar krijgen. Helaas werd het niet wat ik had verwacht.”

Nadat hij zijn contract deze zomer liet ontbinden, kwam hij in contact met drievoudig Nederlands international Dries Boussatta. „Hij had mij al eerder benaderd om mijn zaakwaarnemer te worden. Dat was twee jaar geleden, toen vond ik het nog niet het juiste moment om naar Nederland te gaan. Nu wel. Hij heeft mij in contact gebracht met Telstar.”

Na zijn proefperiode tekende Cagro een contract. Ondanks dat hij opgroeide in een Franstalig gebied, kent hij wel wat Nederlandse woorden. „Ik versta het vrij goed, maar spreken is nog lastig. Jullie Nederlanders spreken ook sneller dan Belgen. Als ik iets niet weet is er gelukkig altijd iemand die het kan vertalen naar het Engels. De sfeer in het team is uitstekend. Het was fijn om tegen Jong Ajax mijn debuut te maken, ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken.”

Vanavond speelt Telstar thuis tegen Jong PSV. Trainer Andries Jonker kan nog altijd niet beschikken over Glynor Plet, Anthony Berenstein en Kick Groot. Charlie Gilmour heeft last van zijn rug en is ook niet inzetbaar.

Redouan el Yaakoubi heeft de laatste dagen weer meegetraind. Elayis Tavsan begon tegen Jong Ajax vanwege het herstel van een blessure op de bank, maar lijkt hersteld.

Telstar heeft zijn spelers geadviseerd om elkaar geen hand meer te geven. Dit als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. Hiertoe is besloten na advies van een arts. Trainer Andries Jonker: „Alle spelers zijn er van bewust dat ze dicht op elkaar leven. Daarom is begin deze week besloten om tot nader orde elkaar geen hand te geven. Ook geen boks.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen