Premium

In 60 seconden: Deze dame wil laarzen met glitters. Heel veel glitters

Nu het meisje zes is geworden en ik haar helaas niet meer achteloos in elke outfit kan proppen, beginnen de ochtenden in huize Haakman steeds minder gezellig.

Broeken zijn voor jongens. Alles moet in roze en met glitters, vooral veel glitters. Schoenen zonder hakjes zijn heel stom en ondertussen vraagt haar aan slons-grenzende moeder zich af hoe ze zo behept is geraakt met dit oppervlakkige geneuzel. Nu maken we dus voortdurend compromissen. Onze onderhandelingen kwamen uit op één keer in de drie dagen een broek.

Toen er nieuwe laarzen moesten komen viel de schade mee. Ze mochten blauw, als er maar glitters op zouden zitten. Omdat mevrouw haar wensen zo specifiek waren, kon ik niet anders dan het internet afstruinen. Zo gezegd, zo gedaan en met de schoenendoos onder de arm huppelde de dame naar oma om te logeren. De volgende dag zou ze eindelijk haar nieuwe schoenen aan mogen, en ja, zelfs ik snap dat dat iets heugelijks is.

Maar bij het krieken van de dag leek het hele feest bijna niet door te gaan. De rits wilde niet dicht, en maar duwen met die voeten, dit moest een miskoop zijn aldus oma. Het verdriet was groot. Tot oma bij nadere inspectie de prop in de neus van de laars ontdekte - keihard samengedrukt want zoiets gaat hetzelfde als in de uitverkoop: die schoen móet met alle geweld aan, ook al is-ie twee maten te klein.

En nu mogen die kermisschoenen natuurlijk nooit meer uit. ,,Het zijn mijn kleren mama, dus ik mag het zelf weten.’’

Ik had vroeger paars haar en droeg legerkistjes. Dus tja, misschien is ze toch een kind van haar moeder.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen