Puntenaftrek FC Den Bosch betekent goed nieuws voor Telstar in strijd om play-offs: van elfde plaats naar plek tien

Puntenaftrek FC Den Bosch betekent goed nieuws voor Telstar in strijd om play-offs: van elfde plaats naar plek tien
Velsen-Zuid

De KNVB heeft FC Den Bosch drie punten in mindering gegeven omdat de club zich niet heeft gehouden aan een plak van aanpak om zijn financiële problemen op te lossen. Dat betekent dat Telstar een plaats stijgt op de ranglijst.

De KNVB liet maandag weten dat het beroep van FC Den Bosch tegen de straf door de onafhankelijke licentiecommissie is afgewezen. De Brabantse club staat sinds 2017 onder verscherpt toezicht van de voetbalbond vanwege financiële problemen. Den Bosch en de licentiecommissie hebben een verschil van inzicht over de interpretatie van een aantal onderdelen van het opgestelde plan van aanpak. Dat heeft nu tot resultaat dat de ploeg van trainer Erik van der Ven drie punten moet inleveren.

Door de puntenaftrek stijgt Telstar een plek op de ranglijst. FC Den Bosch en de Velsenaren hadden na afgelopen weekend alle twee 41 punten. De Brabanders stonden op basis van het doelsaldo een plek hoger. Den Bosch ruilt door de sanctie van de KNVB van plaats met Telstar. Telstar staat nu tiende en heeft een voorsprong van drie punten op Den Bosch.

De puntenaftrek geeft Telstar een ruimere marge op Den Bosch in strijd om een plek voor de play-offs. Nummers drie tot en met acht van de eerste divisie plaatsen zich hiervoor. Omdat Jong Ajax niet meedingt en op dit moment derde staat, plaatst ook de nummer negen zich. Dat is momenteel Almere City, dat net als Telstar 41 punten heeft maar een beter doelsaldo kan overleggen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen