Ruim 10.000 euro voor Jeugdsportfonds Gooise Meren, jarige Rotary Bussum trakteert

Het Jeugdsportfonds maakt sport en cultuur voor alle kinderen in Gooise Meren mogelijk.
© Foto Rotary Bussum
Bussum

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur van Gooise Meren kan ruim 10.000 euro op zijn rekening bijschrijven. Dit dankzij een gift van de Rotary Bussum, die op deze manier het 80-jarig jubileum een extra feestelijk tintje geeft.

,,Wie jarig is trakteert’’, lacht Mark-Jan Bender, voorzitter van de Rotary Bussum. ,,Met onze bijdrage kunnen nu kinderen genieten van leuke dingen’’, zo is de verwachting. Het bedrag dat het Jeugdfonds bij kan schrijven, betekent dat zo’n veertig kinderen in Gooise Meren lid kunnen worden van een sportvereniging, of een culturele instelling. ,,Er zijn in Gooise Meren voldoende ouders en kinderen die het financieel zwaar hebben. Vandaar dat wij het nodig vonden om Jeugdfonds Sport & Cultuur te ondersteunen. Het werk van het fonds is prijzenswaardig en verdient onze steun’’, verklaart Bender de keuze voor het Jeugdfonds.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Doel is om kinderen in verborgen armoede te bereiken en deze kinderen de mogelijkheid te kunnen bieden om zich op sportief of cultureel terrein te ontwikkelen. Al het geld uit het Jeugdfonds komt direct ten goede aan de sport-, of cultuurlessen voor de kinderen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen