Bermbende rukt weer uit; Voor elfde keer samen rommel prikken in de Gooise natuur

Jaap Timmers
Hilversum

De elfde voorjaarscampagne van Bermbende is van zaterdag 14 maart tot en met zaterdag 21 maart. Die week trekt de beweging in ploegen door het Gooi om natuurgebieden en wegranden te ontdoen van rommel.

De Bermbende werd in 2010 opgericht door inwoners die zich stoorden aan de troep in hun woonomgeving. In de afgelopen jaren namen zo’n 1900 mensen deel aan 210 schoonmaakacties. Voor de acties van dit jaar geldt, net als in andere jaren het geval was, dat iedereen die zijn steentje bij wil dragen welkom is.

De gemeenten in Gooi en Vechtstreek en het Goois Natuurreservaat helpen de Bermbende door prikstokken uit te lenen en rotzooi af te voeren. Traditiegetrouw doet de beweging verslag van de acties in deze krant.

Aan de hand van de aanmeldingen en de voorkeuren wordt een werkschema gemaakt. Voor de deelnemers staat bij aanvang van iedere prikactie een stroopwafel, koffie en thee klaar. Vervolgens wordt er iets langer dan een uur geprikt. Meestal is zo’n korte actie goed voor het ruimen van een paar honderd kilo rotzooi uit het bos en van de hei.

Wie daar behoefte aan heeft kan het gevonden zwerfvuil in kaart te brengen met behulp van de internationale app Litterati.

Aanmelden voor de Bermbende kan tot uiterlijk vrijdag 6 maart via j.timmers@mediahuis.nl. Vermeldt daarbij de beschikbaarheid voor de data: 14, 16, 17, 18, 19 en 20 maart. Ontvangst zaterdagen 09.30 uur, andere dagen 9.00 uur, afronding telkens ca 11.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen