Handbalsters van VZV nemen voorsprong mee naar return in EHF Challenge Cup tegen Granollers

Paulo Ramler
’t Veld

De handbalsters van JuRo Unirek VZV hebben een 26-25 voorsprong genomen in de kwartfinale van de EHF Challenge Cup tegen het Spaanse BM Granollers. Over een week is de return in Barcelona.

In de als altijd op en top sfeervolle thuishal in ’t Veld, uiteraard ook voor deze gelegenheid tot en met de laatste plaats bezet, was de eerste helft van VZV onwennig. De ploeg van Rolf Schulte liet grote kansen liggen waar Granollers veel effectiever met de mogelijkheden omsprong.

Na de hervatting (12-16) kwam VZV op stoom. Aangemoedigd en op scherp gezet door de eigen aanhang die zich meer en meer ging roeren. De visite werd daar, zo leek het, steeds zenuwachtiger van. Bij 21-21 was de balans helemaal hersteld waarna VZV zijn tegenstander in het vervolg achter zich hield. De maximale marge onderweg was drie (25-22). Met het thuispubliek op de banken moest VZV uiteindelijk genoegen nemen met een minimale 26-25 zege.

Maar niettemin werd duidelijk dat er tegen deze subtopper ook in Spanje kansen liggen. Met name omdat de defensie in de eerste wedstrijd tussen beide ploegen geen sterke indruk maakte.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.