Bob Fosko (64) overleden; zoon van Baarnse snackbarhouders werd stem van Raggende Manne

Bob Fosko tijdens een optreden in Haarlem, ongeveer een jaar geleden.

Bob Fosko tijdens een optreden in Haarlem, ongeveer een jaar geleden.© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Eric Lorier
Baarn

De in Baarn geboren en getogen zanger en acteur Bob Fosko - echte naam: Geert Timmers - is vrijdag overleden. Dit maakte zijn familie zaterdag bekend.

Geert Timmers werd op 4 oktober 1955 geboren in Baarn. Zijn ouders hadden een snackbar op de hoek van de Bosstraat en de Stationsweg. Eind jaren zestig verhuisde het gezin naar het toen fonkelnieuwe winkelcentrum aan de Prof. Krabbelaan, waar de familie een moderne wasserette opende. Een paar jaar later ging Geert Timmers het huis uit en verhuisde naar Amsterdam.

Timmers ging naar de katholieke Aloysiusschool. Als tiener speelde hij al in allerlei stevige bandjes, een voorbode voor zijn latere ruige werk bij de Raggende Manne. Geert Timmers trad in die tijd regelmatig op in Baarn, meestal op feesten bij en met vrienden. Dit gebeurde onder meer bij speeltuinvereniging Oosterkwartier en in schuren en garages, ook aan de Krabbelaan waar de familie Timmers woonde.

Bob Fosko maakte later onder meer naam als zanger van de Raggende Manne en scoorde in 1996 een nummer 1-hit met Hakkûhbar, een persiflage op de gabbermuziek. Hij gebruikte zijn bekendheid ook als boegbeeld van de SP.

Geert Timmers leed al enige tijd aan kanker. Hij werd 64 jaar oud.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen