Premium

’Ren-je-rot-duel’ levert nieuwe schade op: FC Volendam loopt tegen Go Ahead Eagles voor vierde achtereenvolgende duel puntenverlies op [video]

’Ren-je-rot-duel’ levert nieuwe schade op: FC Volendam loopt tegen Go Ahead Eagles voor vierde achtereenvolgende duel puntenverlies op [video]
Met Boy Deul in de ploeg richtte FC Volendam zich na rust enigszins op.
© Foto Orange Pictures
Volendam

De ambities van FC Volendam op rechtstreekse promotie staan voorlopig in de koelkast. De ploeg van trainer Wim Jonk liep vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles voor het vierde achtereenvolgende duel schade op: 2-2. De achterstand op De Graafschap liep daardoor op naar zeven punten.

Met het gelijke spel mochten de Volendammers niet klagen. De tegenvallende resultaten tegen Jong AZ (1-1), Telstar (1-1) en Jong Utrecht (2-1 nederlaag) hebben het zelfvertrouwen van de spelers duidelijk aangetast.

Waar de spelers voor deze duels elkaar makkelijk konden vinden, grossierden de voetballers met name in de eerste helft in foute passes en verkeerde keuzes. Ook de meevaller van de snelle openingstreffer van Francesco Antonucci bleek de spelers niet aan de benodigde rust te helpen.

Ter verdediging van de Volendammers moet worden aangetekend dat de harde wind het voetballen lastig maakte. Maar het excuus was lang niet voor alle misverstanden te gebruiken, erkende ook Jonk.

,,We begonnen nog wel aardig. Maar na het doelpunt werd het snel minder. We waren onrustig aan de bal. Terwijl er toch voldoende ruimte voor ons was om te voetballen. Het spel was slordig, waardoor er geen ritme in ons spel kwam en de onzekerheid bij meerdere spelers zichtbaar toenam. Dat was in de rust ook zichtbaar: er zat een duidelijk aangeslagen ploeg in de kleedkamer.’’

Jack de Gier, de trainer van Go Ahead Eagles, weet de terugval van Volendam aan de aanpassing van de tactiek van zijn ploeg. ,,We begonnen de wedstrijd met de opdracht hoog druk te zetten. Daar voetbalde Volendam zich makkelijk onderuit. Na dat doelpunt hebben we gezegd: ’vergeet die hoge druk’. We bleven wel druk zetten, maar deden dat iets meer naar achteren. En vanaf dat moment kwamen wij beter in de wedstrijd.’’

De overtuiging ontbrak echter ook bij Go Ahead Eagles. Tot Antoine Rabillard na een half uur voetballen binnen twee minuten twee keer toesloeg en de bezoekers plotseling een voorsprong koesterden: 1-2.

Met Boy Deul in de ploeg voor Jari Vlak richtte Volendam zich na rust weer enigszins op. De routinier was na een uur voetballen ook de belangrijkste pion in de aanval die naar de gelijkmaker leidde. Hij wurmde zich in het strafschopgebied langs enkele verdedigers, waarna Ibrahim el Kadiri weinig moeite had om de bal langs doelman Hobie Verhulst te werken: 2-2.

Na de treffer deed Volendam er alles aan om de winnende treffer te forceren. Gevaarlijk werd de ploeg echter nauwelijks. De serieuze mogelijkheden waren voor de bezoekers. Met name bij de kopbal van de volledig vrijstaande Joran Swart kwam de thuisploeg heel goed weg.

,,Na rust hadden we iets meer grip’’, knikte Jonk. ,,Maar de onzekerheid bleef, waardoor we achter de bal aan bleven lopen en het een ren-je-rot-wedstrijd werd. Voor ons is het belangrijkste dat we aan de bal weer rustiger worden.’’

FC Volendam-GA Eagles 2-2

11. Antonucci 1-0, 25. Rabillard 1-1, 27. Rabillard 1-2, 58. El Kadiri 2-2

FC Volendam: Bakker, Fadiga, Visser, Van de Ven, Smal, Plat Antonucci, Vlak (46. Deul), Doodeman (56. El Kadiri), Kaars, Murkin (76. Duijn).

Go Ahead Eagles: Verhulst, Brito, Lieftink, Navratil, Rabillard (67. Pauwels), Bannink, Berden (71. Edqvist), Swart, Mertens, Ahannach, Beukema.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen