Zwakke eerste helft en prima tweede bedrijf leveren Telstar een puntje op tegen Jong Ajax in drijfnat en ijskoud Amsterdam [video]

Zwakke eerste helft en prima tweede bedrijf leveren Telstar een puntje op tegen Jong Ajax in drijfnat en ijskoud Amsterdam [video]
Amsterdam

Telstar heeft zich vrijdagavond op knappe wijze hersteld van een vroege 2-0 achterstand. Het hield na een knappe tweede helft een punt over aan het bezoek bij Jong Ajax.

De omstandigheden waren bar in Amsterdam-Zuidoost. Het regende constant en de forse wind zorgde voor een lage gevoelstemperatuur. Telstar kwam, niet voor het eerst sinds de winterstop, op ongelukkige wijze op achterstand. Shayne Pattynama reageerde attent op een lange bal die de zestien werd ingepompt.

Waar hij de intentie had om de bal hard weg te werken, kaatste die via het lichaam van Ajax-spits Sontje Hansen zo het doel in.

Zes minuten later was het weer raak. Dit keer werd een bal van Naci Ünüvar onbedoeld door een been van een Telstar-speler verlengd richting Victor Jensen. Die profiteerde koeltjes.

Tot die tijd was Jong Ajax weliswaar meer aan de al geweest, maar leek Telstar mee te kunnen komen met de nummer drie van de eerste divisie. Cas Dijkstra was met een afstandsschot zelfs dichtbij een doelpunt. De bal werd gekeerd door de paal.

Daar bleef het ook bij in de eerste helft. Jong Ajax had de touwtjes in handen. Pas na de rust kwam Telstar een beetje aan voetballen toe. Het leverde in de eerste vier minuten al twee mogelijkheden op. Rashaan Fernandes zag zijn schot stuiten op doelman Kjell Scherpen. Benaissa Benamar kopte vanuit een corner naast.

Een paar minuten later werd de goede fase van Telstar beloond met een doelpunt. Basisdebutant Cas Dijkstra profiteerde handig van een verkeerde inschatting van verdediger Kik Pierie. Reda Kharchouch kreeg de bal voor zijn voeten en schoot feilloos binnen.

Telstar bleef de sterkere ploeg. Kjell Scherpen moest tot het uiterste gaan om een doelpunt van Ilias Bronkhorst vanuit een vrije trap te voorkomen en invaller Melle Springer schoot in het zijnet. Op basis van de tweede helft was de Velsenaren een puntje gegund. Dat kreeg het door middel van een strafschop. Na hands van Timber, maakte Reda vanaf de stip geen fout.

Telstar mocht nog van geluk spreken dat het niet alsnog verloor. Ünüvar kapte zich voorbij doelman Swolfs maar schoot hoog over het open doel. Ook Reda was nog gevaarlijk met een vrije trap in de laatste minuut. Kjell Scherpen redde.

Lees hier meer: Basisdebutant Cas Dijkstra belangrijk bij comeback van Telstar tegen Jong Ajax: ’Ik was superblij, hier doe je het voor’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen