Gelegenheidskoor in Wijk aan Zee zingt vrijheidsliederen uit 1648 tot nu

Frank Edam.

Frank Edam.© Foto’s PR

Annemiek Jansen
Wijk aan Zee

Vrijheid wordt in Wijk aan Zee ook verbonden aan muziek. Muzikant en zanger Frank Edam is bezig een gelegenheidskoor te formeren, waarmee hij vrijheidsliederen gaat zingen. Er is nog plek, met name voor mannen.

Het projectkoor heeft als naam Zingen voor Vrede en Vrijheid gekregen. ,,Ik heb geen oorlog meegemaakt, geen onderdrukking, geen rechteloosheid, geen intimidatie, geen massaal geweld en geen censuur’’, zegt Frank Edam. ,,Het geluk te mogen leven op deze plek op de aarde, in dit tijdsgewricht, koester en draag ik heel bewust elke dag met me mee.’’

Het koor komt de dinsdagen 17, 24 en 31 maart bijeen om te oefenen in de Kapel Heliomare in Wijk aan Zee. Er is een speciale liederenboek met vrijheidsliederen uit Nederland en andere landen door de eeuwen heen onder meer over de Vrede van Münster uit 1648. Het liederenboek wordt momenteel gedrukt.

Op 18 april (16 uur) is er een try-out in café De Zon en een dag later (15 uur) wordt het Vrijheidsliederenboek gepresenteerd, ook in De Zon. Op 22 april (19.30 uur) is een optreden van het koor Zingen voor Vrede en Vrijheid in Kapel Heliomare en als afsluiting zingt het koor op zondag 3 mei in de dorpskerk van Wijk aan Zee. Piet Paree vertelt een verhaal, ’Zij heet Hanna’, over de vrijheid. Het optreden begint om 12.30 uur.

Kaft van het Vrijheidsliederenboek.

Kaft van het Vrijheidsliederenboek.

Kosten voor het projectkoor zijn 25 euro, inclusief het liedboek met cd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.