Premium

Nieuwe horeca in voormalig café-hotel in Uitgeest

1/2
Uitgeest

Het plan voor de verbouwing van het vroegere café-hotel De Driesprong op de hoek Uitgeesterweg/Geesterweg lanceerde hij al in juli 2016, maar nu is voor eigenaar Hans Baltus de droom bijna werkelijkheid. Zo wordt het casco voor het restaurantdeel opgeleverd.

Daarin hoopt Sjoerd Teerenstra vanaf 1 juni te beginnen. De vijftiger is in Castricum bekend van horecazaken zoals Bij Sjoerd, Balustrade, De Eetsalon en Downtown. De geboren Beverwijker heeft alles verkocht. In september vorig jaar benaderde Ina hem, na een tip van een kantoorcollega. ,,En nu ga ik op deze prachtige locatie - vlakbij Castricum en aan een populaire fietsroute - iets nieuws opbouwen. Ik zie dit als mijn laatste kunstje, nog wat jaartjes lekker ondernemen.” Voor dit eetcafé met bar en keuken werkt Baltus nu aan twee damestoiletten, twee heren-wc’s en drie urinoirs in de kelder; op de begane grond komt een invalidentoilet.

Molenzicht

Buiten komt een terras van 15 x 15 meter - inclusief scherm en heaters - dat uitkijkt op molens De Dog en De Kat. Dit uitzicht gaat volgens Baltus en zijn vriendin Ina Ritsema publiek trekken. ,,Je ziet ze ook vanuit het café, de keuken en de kamers boven.” Voor buitenlandse toeristen combineren ze daarom ’De Driesprong’ op internet met de Engelse naam ’Millsight’, ofwel molenzicht.

De twee trekken straks zelf in de ingebouwde beheerderswoning. Ina zegt medio juni haar 32-urige kantoorbaan op en gaat zich straks bezighouden met de organisatie van het andere onderdeel van hun project: vijf bed & breakfastkamers op de bovenverdieping. Deze lopen in grootte uiteen van 25 tot 35 m2. ,,Behalve de molens kun je vanaf hier ook nog eens kerktorens zien.” Elke kamer voorzien van toilet en douche. Tripleglas, gips en glaswol maken het vrijwel geluiddicht. Ontbijt (08-9.30 uur) is ’bij Sjoerd’ of wordt bovengebracht.

In oktober vorig jaar kwam de verbouwing volgens geboren Uitgeester Hans Baltus ’goed op stoom’. ,,Er arriveerden bijvoorbeeld vier trailers met aanhangers, vol prefabmateriaal.” De kap ging erop, het dak werd geïsoleerd, boven 18 ramen en beneden 74. Na buitenom metselen, volgde gevelbekleding.

Aflossen

Het plan kost in totaal ongeveer €450.000. Dit komt grotendeels via crowdfunding (zie kader), waaronder veel geld uit het dorp zelf. Het naburige bedrijf Bakkum & Krook is een voorbeeld hiervan. ,,Binnen zeven jaar is alle crowdfunding afgelost”, belooft Baltus. Die gedurende de verbouwing samen met Ina en zijn drie kinderen bivakkeert in twee chalets op het terrein.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen