Premium

Onderzoek: Verkeerssituatie in Sint Pancras is ’problematisch’. De wethouder wil in gesprek met bewoners en belanghebbenden

De Bovenweg in Sint Pancras: het is veel te druk op dit oude lint.
© Archieffoto JJFoto.nl/Jan Jong
Sint Pancras

Het verkeersstromenonderzoek voor Langedijk is afgerond. Voornaamste conclusie: ’De verkeerssituatie in Sint Pancras is op bepaalde wegen problematisch te noemen’. Wethouder Nils Langedijk sprak eerder deze week al met de Dorpsraad Sint Pancras. In maart volgt een nieuw gesprek. Als het aan de wethouder ligt, komt er in april een informatieavond waar inwoners en andere belanghebbenden hun zegje over de verkeerssituatie kunnen doen.

Het onderzoek, waarbij op negentien locaties in heel Langedijk met camera’s de kentekens van in- en uitgaand verkeer werden geregistreerd, is wat Sint Pancras betreft een bevestiging van eerdere tellingen. De verkeersdrukte op het oude lint Bovenweg - Twuyverweg en op de wegen richting De Helling wordt als onverminderd hoog ervaren, constateert adviesbureau Sweco. Het historisch gevormde wegennet is gewoon niet toegerust op de enorme toename van het autoverkeer. Echte gebiedsontsluitingswegen ontbreken en bestaande wegen verbreden is onmogelijk door de smalle wegprofielen en naastgelegen bebouwing.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen