Premium

Sluiting complex OFC van de baan, burgemeester Oostzaan trekt bodemprocedure in

Sluiting complex OFC van de baan, burgemeester Oostzaan trekt bodemprocedure in
Oostzaan

Burgemeester Meerhof van Oostzaan heeft besloten ’de bodemprocedure inzake sluiting van het complex van voetbalvereniging OFC in te trekken’.

Hiermee is een einde gekomen aan de affaire die op 17 januari begon. Meerhof liet toen het complex van de club sluiten. De rechter besloot nog dezelfde dag dat het hek weer open moest. Voor Meerhof en Oostzaan was met het ingrijpen van de rechter de zaak nog niet af. Maar nu, ruim een maand later wel. Dat meldt het bestuur van OFC op zijn website.

’Kous af’

„Voor ons is de kous af, de burgemeester heeft alle instrumenten tot zijn beschikking benut en we moeten het besluit van de rechter respecteren”, aldus een woordvoerder van gemeente Oostzaan.

Lees ook: ’Deurwaarder durfde niet naar OFC’. Oostzaan ontkent dat sluiting drukmiddel was en Voetbalclub OFC uit Oostzaan belooft nu echt openheid

Burgemeester Meerhof besloot op 17 januari de lokale voetbalclub voor vier weken te sluiten, omdat de veiligheid en openbare orde in het geding zouden zijn. De rechter was het hier niet mee eens en bepaalde dat de sluiting moest worden opgeschort, omdat er te weinig aanwijzingen zijn dat de openbare orde zal worden verstoord.

Geen grond

Woordvoerder van OFC, Maikel Schats, heeft weinig te zeggen over de mededeling van de gemeente: „De gemeente heeft geen grond om ons te sluiten, zo oordeelde de rechter ook. Dat de burgemeester de bodemprocedure intrekt, was zeker naar verwachting en we zijn blij om te horen dat deze zaak nu afgerond is. Ik ben wel benieuwd hoe de rest verder verloopt.”

De gemeente Oostzaan verkeerde voor de sluiting al geruime tijd in ’conflict’ met OFC in verband met de schimmige financiële handel en wandel rond het eerste elftal, vermeende suikeroom Marwan Khairi en diens mogelijke betrokkenheid bij illegale activiteiten.

Lees ook: GroenLinks Oostzaan wil nog dieper graven bij OFC: ’Alle spelers, staf en trainers’ van eerste elftal laten onderzoeken

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen