Premium

Purmerend zoekt meer bedrijfsgrond op Baanstee Noord, Hessing geïnteresseerd in 9,3 hectare.

Purmerend zoekt meer bedrijfsgrond op Baanstee Noord, Hessing geïnteresseerd in 9,3 hectare.
Baanste Noord. Het gele vlak zou bestemd zijn voor Hessing.
© Plattegrond gemeente Purmerend
Purmerend

Hessing Supervers onderzoekt mogelijkheden om nieuwe productiecapaciteit uit te breiden naar Purmerend. Daarvoor is het groente verwerkende bedrijf op zoek naar 9,3 hectare. Die mogelijkheid doet zich voor op Baanste-Noord, maar dan moet er nieuwe grond worden uitgegeven.

Vooruitlopend op een definitieve beslissing van het groente verwerkende bedrijf, wordt aan de raad instemming gevraagd om hiervoor 9,3 hectare uit te kunnen geven. Dat kan alleen als het tweede – nog onbebouwde - deel van de Baanstee weer in gebruik worden genomen. Deze gronden werden in 2015 uit de grondexploitatie gehaald. Als de gemeneteraad daar ’ja’ tegen zegt komt er ineens je Bedoeling is deze gronden nu toch weer uit te geven. Ook daar moet de gemeenteraad nog ’ja’ tegen zeggen.

Hessing Supervers is een van de toonaangevende leveranciers van vers gesneden groente en fruit en maaltijdsalades. Afnemers zijn supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en vliegtuigcateraars. Het bedrijf werkt vanuit Zwaagdijk-Oost waar Hessing in de knel komt met de bestaande productiecapaciteit. Zij onderzoeken nu of de productie kan worden vergroot door een nieuw deel te vestigen op bedrijventerrein Baanstee Noord in Purmerend.

Purmerend zoekt meer bedrijfsgrond op Baanstee Noord, Hessing geïnteresseerd in 9,3 hectare.
Laatste genomen luchtfoto van Baanstee Noord, mei 2019. Op de kale vlakte achter de Sligro bouwt nu Groenhart.
© Archieffoto Wim Egas

Wethouder Mario Hegger houdt nadrukkelijk een slag om de arm, maar is blij met de interesse van Hessing om zich mogelijk te vestigen op Baanstee Noord. De betekenis van 9,3 hectare is groot. De afgelopen vijf jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare is gereserveerd.

Voor de vraag van Hessing is onder de huidige omstandigheden geen plek op Baanstee Noord. Hegger is bereid daar nieuwe ruimte voor te ontwikkelen.

Mario Hegger: ,,Baanstee Noord levert een steeds grotere bijdrage aan economie en werkgelegenheid van Purmerend. De mogelijke komst van Hessing kan werken als een vliegwiel.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen