Premium

Maak een vlog over Velsen en doe mee aan de wedstrijd van het John van Dijkfonds

Maak een vlog over Velsen en doe mee aan de wedstrijd van het John van Dijkfonds
Voorzitter van het John van Dijkfonds Sige Bart.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen

Wat kan er beter in de gemeente Velsen? Die vraag staat centraal bij de vlogwedstrijd die het John van Dijkfonds heeft uitgeschreven. Dit fonds heeft als doel jongeren bij de politiek te betrekken.

Jongeren worden in de wedstrijd uitgedaagd om in een vlog aan te geven welke oplossing zij zien voor een probleem dat zij ergens in Velsen tegenkomen. Wie in de video het probleem uitlegt, en de beste oplossing daarvoor heeft, wint.

Onder de deelnemende groepen en klassen worden drie geldprijzen vergeven, die besteed kunnen worden aan een leuk uitje samen: een prijs van 500 euro voor het winnende idee, 350 euro voor de tweede plek en 150 euro voor het filmpje dat als derde eindigt.

Contact

,,We zoeken vlogtalent met hart voor de gemeente Velsen”, zegt voorzitter Sige Bart. ,,Daarom hebben we nu deze wedstrijd uitgeschreven. Wie een mooi idee voor zijn of haar omgeving heeft, en tussen de 14 en de 21 jaar is, mag meedoen.”

Hij legt uit: ,,Leg je idee vast op film van minimaal een minuut en maximaal vijf minuten, en vertel hierin waarom dat idee volgens jou het beste is. Daarna stuur je de vlog voor 29 maart naar johnvandijkfonds@gmail.com.

Op vrijdagavond 3 april worden de drie winnaars bekend gemaakt. Dat wordt trouwens een heel leuke avond, waarop iedereen welkom is in het gemeentehuis. De precieze tijden maken we nog via de diverse social media bekend.”

Om wat voor soort ideeën gaat het?

,,Op alle mogelijke gebieden. Het kan iets voor in een buurthuis zijn, voor een hangplek of voor een sportplek in de gemeente. Bij een eerdere wedstrijd bedachten jongeren bijvoorbeeld een bankje op een voetbalveldje. Het gaat puur om het idee en de motivatie die erbij wordt gegeven. Met het winnende idee gaat de gemeente daadwerkelijk aan de slag. Het is de bedoeling dat het idee wordt uitgevoerd.”

Wie was John van Dijk?

Bart: ,,John werd in 1990 op 26-jarige leeftijd raadslid van de gemeente Velsen. Op 30 april 2001 is hij overleden na een slopende ziekte. John kwam als raadslid op bijzondere wijze voor ideeën van jongeren op. Door zijn inzet, zijn aanstekelijke enthousiasme en door het inschakelen van zijn netwerken, heeft hij jongeren in zijn tijd als raadslid enthousiast gemaakt voor de politiek. Dat was een grote verdienste van hem.”

Maak een vlog over Velsen en doe mee aan de wedstrijd van het John van Dijkfonds
De overleden John van Dijk.
© archieffoto

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen