Premium

Voetbalclub Dindua mag fusieplan maken met West Frisia in Enkhuizen

Voetbalclub Dindua mag fusieplan maken met West Frisia in Enkhuizen
Dndua-speler Ewoud van Huffelen passeert een speler van SRC.
© Archieffoto Theo Goot
Enkhuizen

Het bestuur van voetbalclub Dindua in Enkhuizen heeft van haar leden toestemming gekregen om een plan te maken voor de fusie met naaste buur West Frisia.

Van de 327 Dindua-leden vulden afgelopen maand 106 leden een enquête in over de toekomst van de club. Hiervan gaven 64 leden aan voor een fusie te zijn, 32 zijn hier tegen, en de rest weet het niet. Tachtig procent gaf aan sowieso een nieuw gezamenlijk complex te willen betrekken. Deze resultaten zijn woensdag tijdens een ledenvergadering aan de leden voorgelegd.

Van de slechts 35 aanwezige leden gaven 31 het bestuur een mandaat om nu een fusieplan met West Frisia te maken.

,,Dit zijn niet veel leden, maar dit zijn wel de mensen die veel doen voor de club, dus zegt ons dit wel iets’’, aldus voorzitter Pieter Veenstra. ,,Een overduidelijke meerderheid van ons ziet onze toekomst anders dan zelfstandig blijven. We hebben de intentie om te fuseren.’’

Belangrijke redenen om te fuseren zijn het waarborgen van voldoende vrijwilligers en de bouw van een nieuw complex met één kantine. Ook korfbalclub DTS en hockeyclub WFHC Enkhuizen zijn bij het proces betrokken.

,,Maar we focussen ons nu eerst op een fusieplan met West Frisia”’, zegt Veenstra. ,,Pas daarna gaan we praten over een nieuw complex.’’ Op zijn vroegst ligt het fusieplan in juli op tafel. Dat wordt dan ter goedkeuring aan de leden voorgelegd.

Het bestuur van West Frisia heeft al langer een mandaat om het fusieplan te maken. ,,Dit betekent dat we nu aan de slag kunnen’’, reageert voorzitter Leonie de Groot. ,,De tijd is er rijp voor. Wij denken dat dit goed voor Enkhuizen is. Veel ouders snappen niet meer waarom het vriendje van hun kind bij die andere club speelt.’’

Lees hier de digitale editieVolg ons