Zes jaar cel voor Zaandamse serieverkrachter: ’Brutaal en geraffineerd gehandeld’

© Archieffoto

Jeannine Verhagen
Zaandam

De rechtbank op Schiphol veroordeelde donderdag de 24-jarige B. van W. uit Zaandam tot een celstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging in een omvangrijke zedenzaak. De man is veroordeeld voor het verkrachten van zeven minderjarige meisjes, ontucht met twee minderjarigen, het dwingen en afdreigen van meisjes en het maken en bezitten van kinderporno. De rechtbank vindt dat hij brutaal en geraffineerd heeft gehandeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

’Afdreigen’ is een juridsche term voor het dreigen iets openbaar te maken waardoor iemand schade lijdt. Een chantage.

De rechtbank stelde vast dat Van W. ’heel ver is gegaan’ in het overschrijden van de grenzen van zijn slachtoffers noemt zijn misdaad ’geslepen’ en van ’ongekende brutaliteit’.

Lees hier meer: Ouders verkrachte meisjes na veroordeling Zaandammer (24): Nu is zijn vader, de ’wegkijkende’ politieman, aan de beurt

De man kwam via spelletjes op internet in contact met zijn jonge slachtoffers en won hun vertrouwen door het geven van veel aandacht.

Gaandeweg wist hij de meisjes geheimen te ontfutselen, die hij later tegen hen gebruikte en waarmee hij hen dwong naaktfoto’s en seksueel getinte filmpjes voor hem te maken.

Ook daarmee chanteerde hij de jonge, kwetsbare slachtoffers. Hij dreigde met zelfmoord en zei dat hij kanker had om de meisjes te bewegen naaktfoto’s te maken. Hij maakte gebruik van een kwaad alter ego, die de meisjes via internet dwong om hem ter wille te zijn.

Ook sprak Van W. af met meerdere, kwetsbare jonge meisjes en verkrachtte hen in een auto, een caravan en bij hem thuis. Daarvan maakte de Zaandammer ook seksvideo’s. De rechtbank rekent hem zijn daden zwaar aan. Hij moet de slachtoffers in totaal meer dan 62.000 euro betalen.

De man is vrijgesproken voor een deel van de aanklachten, omdat de rechtbank daarvoor geen bewijs ziet. De eis van justitie was 8 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

Lees ook: Zaanse serieverkrachter blijkt zoon ’wegkijkende’ politieman, moeder slachtoffer: ’Zestien meisjeslevens onnodig verwoest’ [tijdlijn]

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.