Fotowerkgroep exposeert tijdens vastenperiode in kerk Hippolytushoef

De stille tijd voor Pasen.

De stille tijd voor Pasen.© Foito Arie Spigt

Van onze verslaggeefster
Hippolytushoef

In de Hippolytuskerk tonen leden van fotowerkgroep ’t Perspectief uit Anna Paulowna gedurende de vastenperiode foto’s die naar hun mening recht doen aan het gedachtegoed voor deze periode.

Aswoensdag, de dag na carnaval, begint traditioneel een periode van veertig dagen vasten. De vastentijd wordt afgesloten met een Paasviering. Althans in de christelijke geloofstraditie. De weken voor Pasen zijn voor sommigen een tijd om stil te staan bij wat ze beweegt. Ze houden hun leven tegen het licht en gaan op zoek naar perspectief. Traditioneel is het een tijd van bezinning. De Protestantse gemeenschap noemt dit de 40-dagentijd.

„Onze fotoclub is niet religieus ingesteld”, vertelt Ron Mulder, secretaris van de fotowerkgroep. „Ik heb wel met onze exposerende leden doorgenomen dat de werken in een godshuis hangen. Van tevoren had ik geen zicht op de inbreng, maar onze leden hebben de boodschap prachtig vertaald.”

„Ieder legt er toch een eigen idee in, en foto’s variëren dus van een ontluikende bloem tot gestileerde bijbelse taferelen.”

De secretaris is blij met de mogelijkheid om in de kerk te exposeren. „Het is een prachtige locatie met een prima lichtinval. We laten de foto’s tegenwoordig meestal zien zonder glas ervoor. Je hebt dan minder last van reflectie.”

Arie Spigt, lid van de fotowerkgroep, heeft drie werken opgehangen. „Een expositie is toch een kroon op je werk. Ik probeer een model zo mooi mogelijk vast te leggen. Op deze expositie proberen we ons werk zo fraai als het kan te tonen.”

De expositie wordt op zaterdag 29 februari om vier uur officieel geopend. Er zijn 27 foto’s in het formaat 40 x 60 centimeter in de kerk opgehangen. De foto’s blijven hangen tot en met tweede Paasdag op 13 april. De kerk en daarmee de expositie is gedurende zaterdag en zondag geopend tussen 13.30 en 17 uur. Gratis toegankelijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.