Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd door werk aan de Afsluitdijk: maximaal 70 kilometer per uur over de snelweg

© Foto Rijkswaterstaat

Hedzer Faber
Den Oever

Rijkswaterstaat waarschuwt voor langere reistijd op de Afsluitdijk. In verband met de werkzaamheden die er dit jaar worden uitgevoerd moet het verkeer over een enkele baan met maximaal 70 kilometer per uur. In de spits en in de zomerperiode kan de vertraging oplopen tot een half uur extra reistijd.

Dit gaat vooral spelen vanaf medio maart. Rijkswaterstaat is deze week begonnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de A7.

Door de harde wind en de regen lukt dat nog niet allemaal. Zo kan een tijdelijke vangrail bijvoorbeeld niet geplaatst worden en kan de belijning niet aangebracht worden.

De verwachting is dat het weer de komende periode aanhoudt. Hierdoor zijn de werkzaamheden aan de A7 die op 2 maart zouden beginnen en waarvoor een rijbaan wordt afgesloten, ook uitgesteld. Rijkswaterstaat verwacht binnen medio maart met de werkzaamheden te starten.

Met oog op de veiligheid wordt het hele stuk waar gewerkt wordt verlicht. Zo wordt er een tijdelijke stalen vangrail geplaatst en wordt de verlichting aangepast met oog op de veiligheid. Er is nu geen verlichting op de Afsluitdijk, maar op het deel waar gewerkt wordt straks wel.

Tot en met half juni 2020 werkt Rijkswaterstaat aan de weg tussen het Monument en Breezanddijk (bij het tankstation). De vluchtstrook wordt verbreed en het wegdek vervangen.

De noordelijke rijbaan (richting Noord-Holland) wordt afgesloten, alle verkeer gaat dan over één baan. In iedere rijrichting is er 1 versmalde rijstrook waar je maximaal 70 km/u mag rijden. Als dat klaar is, is de andere rijbaan aan de beurt.

Houd rekening met langere reistijden die in de spits en in de zomerperiode kunnen oplopen tot 30 minuten. Na de zomer volgen de werkzaamheden aan het volgende gedeelte van de weg tussen Breezanddijk en Kornwerderzand.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.