Zelfs het fietspad is rookvrij bij het MBO College Hilversum, dankzij strepen en beveiligers

Leander Mascini
Hilversum

Het fietspad voor het MBO College Hilversum op het Arenapark is vanaf nu ook rookvrij. Gele strepen, grote letters en beveiligers wijzen rokers erop een stuk verderop te walmen.

Het is niet gebruikelijk dat fietspaden worden uitgeroepen tot rookvrije zone. Maar in dit geval kon het niet anders, zo weet een woordvoerster van de gemeente Hilversum. „Per 1 januari moeten scholen volledig rookvrij zijn. Om die reden heeft het MBO College Hilversum met een gele markering aangegeven waar de rookvrije zone is. Die liep langs de grens van hun eigen terrein”, dat bleek niet genoeg.

„Dat leidde er aan de voorkant van het MBO College Hilversum toe dat leerlingen en soms ook leerkrachten op het fietspad gingen staan om te roken, wat tot onveilige situaties kon leiden”, zo weet de woordvoerster.

„Het MBO College Hilversum heeft daarop beveiligers ingezet die de rokers moesten sommeren daar niet te gaan staan roken, de gemeente heeft ondersteund bij het aanleggen van een alternatieve rookplek. Daardoor is het fietspad weer vrij voor fietsers”, aldus de zegsvrouw.

Een woordvoerster van het college laat weten dat zij het heel belangrijk vinden dat de omgeving van de school rookvrij is. „Daarom zijn wij al sinds 1 augustus 2019 rookvrij. Ook bieden wij onze medewerkers een cursus om te helpen stoppen met roken. Wij willen dit ook voor onze studenten gaan aanbieden.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen