Wethouder van Den Helder is blij: aantal aanvragen groeit, gemeentelijk potje Kindpakketten leeg

Wethouder Peter de Vrij.

Wethouder Peter de Vrij.© Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

Een wethouder die blij is dat hij geen geld meer heeft in een bepaald potje. Je maakt het niet vaak mee, maar dat is nu wel het geval met wethouder Peter de Vrij van Den Helder.

Met meer dan 3580 aanvragen voor het Kindpakket in 2019 is het gemeentelijke potje leeg. Het Kindpakket is een gemeentelijke voorziening voor minder draagkrachtigen. Gezinnen met een krappe beurs kunnen daarmee onder meer schoolspullen en schoenen voor hun kinderen kopen.

De gemeente verstrekt per kind zes tegoedbonnen ter waarde van 180 euro. Wanneer de kinderen naar het voortgezet onderwijs overstappen, kunnen ze bovenop dat bedrag eenmalig 150 euro krijgen. Dat geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een tweedehands fiets aan te schaffen.

Reclame

Wethouder De Vrij: „In 2017 is voor 3019 kinderen in Den Helder het Kindpakket aangevraagd. Wij willen zoveel mogelijk gezinnen bereiken. Daarom hebben we een grote reclamecampagne opgezet met onder meer posters op scholen. Dat heeft ertoe geleid dat het Kindpakket in 2019 voor 3581 kinderen is aangevraagd. Dat is een gigantisch succes.”

Het armoedebeleid van de gemeente is er volgens De Vrij op gericht om de behoefte aan aanvullende voorzieningen als het Kindpakket te verminderen.

Als het potje leeg is betekent dat niet dat aanvragers die later een verzoek indienen achter het net vissen, verduidelijkt de wethouder: „De aanvraag wordt gehonoreerd. Het budget wordt het jaar daarop aangepast.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.