Hoornse verdachte van verkrachting en aanranding naar Pieter Baan Centrum

Sophie Kuitems
Alkmaar

Mourad T. (30) uit Hoorn, verdachte van verkrachting en aanranding van fietssters, wordt sinds deze week onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat liet de officier van justitie donderdag weten tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank in Alkmaar.

Op 12 mei staat in afwachting van de resultaten van het onderzoeksrapport opnieuw een tussentijdse behandeling gepland.

Verkracht

Op 1 juni vorig jaar werd een jonge vrouw op de fiets in Hoorn aangevallen. Haar jas werd over haar hoofd getrokken. De dader dreigde haar de keel door te snijden en de vrouw werd verkracht. Op 3 maart en 15 april waren fietssters in Hoorn en Zwaag slachtoffer van aanrandingen. In alle drie gevallen waren dna-sporen van T. aangetroffen. De man was eerder wegens verkrachting veroordeeld tot een celstraf van 27 maanden.

T. zal in ieder geval tot 8 april door deskundigen worden onderzocht, deze periode kan zo nodig verlengd worden. Tijdens een vorige tussentijdse zitting gaf zijn raadsman aan dat de verdachte niet mee wilde werken aan de observatie.

Pieter Baan Centrum

Het Pieter Baan Centrum is een psychiatrische observatiekliniek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hier worden verdachten van ernstige delicten gedurende zes weken onderzocht door gedragsdeskundigen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen