Sinan Can en oorlog, maar ook gezelligheid en cultuur op Arabische avond in Heemskerk

Sinan Can en oorlog, maar ook gezelligheid en cultuur op Arabische avond in Heemskerk
Sinan Can (rechts) op de aankondiging van het Arabische benefiet evenement.
© foto aangeleverd
Heemskerk

De documentairemaker Sinan Can komt zondag 8 maart naar Heemskerk om een lezing te geven over de problemen in Syrië. De lezing is onderdeel van een Arabisch benefiet in slot Assumburg.

Wat weten we over het ontstaan van de oorlog in Syrië, waarom zijn de mensen gevlucht en hoe is de situatie nu? Sinan Can vertelt hier alles over in de exclusieve lezing. Sinan houdt het graag interactief en is ook benieuwd naar de vragen en meningen vanuit het publiek.

Sinan Can werd in 2016 uitgeroepen tot ’Journalist voor de vrede’, twee jaar later kreeg hij als ’Vredesheld’ de Pax duif. Hij maakt er zijn levenswerk van om met zijn programma’s de situatie van oorlogsslachtoffers in beeld te brengen. Hij maakte documentaires als ’Bloedbroeders’, ’De Arabische storm’, ’Onze missie in Afghanistan’, ’In het spoor van IS’ en ’De verloren kinderen van het kalifaat’. Begin dit jaar was het drieluik ’De lokroep’ op televisie te zien, waarin hij het jihadisme in Nederland onderzocht.

Het is voor de tweede keer dat de stichting Goed voor Elkaar van IJmonder van het Jaar Esther Duineveld een Arabisch avond organiseert. De stichting wil bezoekers op een informele en gezellige manier kennis laten maken met de hartverwarmende Arabische cultuur. Er is een buffet met Syrische gerechten. Bezoekers kunnen luisteren naar persoonlijke verhalen en naar muziek en zich laten betoveren tijdens de Dabke dans. De Dreaming of Syria Foundation geeft een workshop over deze dans.

Een fantastisch evenement en lezing in het prachtige slot Assumburg te Heemskerk. Maak kennis met de hartverwarmende Arabische cultuur, luister naar persoonlijke verhalen en muziek, geniet van de heerlijkste Syrische gerechten en laat je betoveren tijdens de Dabke dans. Voorafgaand aan deze avond komt de zeer gewaardeerde documentairemaker Sinan Can speciaal naar Heemskerk om een lezing te geven over de problematiek in Syrië.

De hele opbrengt van het evenement, donaties en verkoop van merchandise is voor de nieuwe stichting Child Houses. Child Houses biedt onderdak, onderwijs, mentale en emotionele ondersteuning en bescherming aan de meest kwetsbare weeskinderen in Syrië, die proberen te overleven zonder ouders. Het opvanghuis wordt op dit moment opgericht in Idlib.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen