Seizoenwerkers komen te wonen op trainingsveld De Cocksdorp: achter een boomsingel en op honderd meter afstand van huizen

In Den Burg zijn al eerder tijdelijke woonunits voor horecapersoneel in opleiding geplaatst.

In Den Burg zijn al eerder tijdelijke woonunits voor horecapersoneel in opleiding geplaatst.© Archieffoto René Pop

Anja Roubos
De Cocksdorp

Het Texelse college gaat in principe akkoord met de plaatsing van vijftien tot achttien eenpersoonsunits voor seizoenspersoneel op het trainingsveld van Sportvereniging De Cocksdorp.

Dit omdat er een groot tekort aan huisvesting voor tijdelijk personeel is op Texel. De units mogen tien jaar blijven staan, maar zijn niet bestemd voor permanente bewoning. Het personeel dat hier wordt gehuisvest, moet daarom over een arbeidscontract voor een periode korter dan een jaar beschikken en mag geen hoofdverblijf op Texel hebben.

Bomensingel

Het principeverzoek is ingediend door Ondernemersvereniging De Cocksdorp en Eierland. Lokale ondernemers kunnen een of meer units afnemen. De locatie is achter Schipper Boonstraat 18. De bomensingel rondom het terrein blijft staan. Hierdoor is de bebouwing volgens de gemeente niet zichtbaar voor de omgeving. De units worden geplaatst met de ’rug’ naar de woningen, die op circa honderd meter afstand staan.

Het initiatief is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Het is bestemd voor Sport en deels voor Bos, en er is geen bouwvlak aanwezig. Nu het college in principe akkoord is, kan de ondernemersvereniging verder met het vergunningentraject. De beslissing wordt uiteindelijk genomen door de gemeenteraad.

Beheerder

Volgens wethouder Jaap Vlaming wordt het betreffende trainingsveld niet gebruikt door de sportvereniging. De gemeente zal de huurovereenkomst voor het veld met de sportvereniging beëindigen en het terrein rechtstreeks verhuren aan Ondernemersvereniging De Cocksdorp. Er wordt een beheerder aangesteld die het aanspreekpunt is voor de gemeente en de omwonenden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.