Stompetoren zoekt doel voetbalkooigeld. Want die 97.000 euro ligt daar al een paar jaar. Een fitnesstuin? Of ’iets’ voor ouderen?

Braakliggend terrein bij basisschool De Wiekslag. Ooit ook beoogd als voetbalkooi. Op dit moment wordt er aan ’slechts’ een voetbalplein gedacht.

Braakliggend terrein bij basisschool De Wiekslag. Ooit ook beoogd als voetbalkooi. Op dit moment wordt er aan ’slechts’ een voetbalplein gedacht.© jjfoto.nl / Jan Jong

Dominic Schijven
Stompetoren

Nu de voetbalkooi er niet komt in Stompetoren, is er 97.000 euro over. Waar moet dat heen? Het is hét agendapunt 19 maart 2020 van de jaarvergadering in ’t Honk.

Stompetorenaren mogen die avond hun voorstellen doen.

Tot de ideeën behoren het opwaarderen van het jeu-de-boulesbaantje, dat wordt nu als speeltuin gebruikt. Of het inrichten van een fitnesstuin. Of een detail dat vergeten is bij de herinrichting van het dorpshart. Of ’iets’ voor de ouderen.

Voorzitter Sylvester Liefting van de dorpsraad verwacht wel een degelijk verkooppraatje en dat er van tevoren gepolst is bij de buren. Het moet concreter dan ’iets’.

Het is veel geld, benadrukt de voorzitter. Het hoeft niet uitgegeven te worden om het uitgeven.

Het geld ligt er inmiddels al jaren. Dat kreeg Stompetoren in 2015, toen Alkmaar met Schermer fuseerde. Dat was bestemd voor een voetbalkooi, maar er was altijd wel iemand in het dorp die dat niet wilde.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.