Premium

Woningbedrijf Velsen denkt ook aan flexwoningen om druk op de woningmarkt te verminderen

Woningbedrijf Velsen denkt ook aan flexwoningen om druk op de woningmarkt te verminderen
IJmuiden

Woningbedrijf Velsen gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn om flexwoningen neer te zetten. Dat laat de woningcoöperatie weten in reactie op vragen van deze krant.

Steeds meer corporaties maken gebruik van de optie om tijdelijke woningen neer te zetten. Aan de ene kant om snel tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag om nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Maar daarnaast worden de flexwoningen ook gebruikt als wisselwoningen bij renovaties.

Volgens Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties in Nederland, blijkt uit een enquête dat één op de vijf corporaties de afgelopen jaren tijdelijke woningen heeft neergezet. Terwijl de helft verwacht dat in de komende vijf jaar te doen. Circa tien procent richt zich uitsluitend op permanente woningen.

In de gemeente Velsen is Woningbedrijf Velsen de grootste verhuurder. Desgevraagd laat een woordvoerster weten dat de mogelijke komst van flexwoningen wordt bekeken. ,,Niet alleen voor tijdelijke huisvesting, maar ook om de druk op de woningmarkt te verminderen.’’

Volgens de woordvoerster zijn er nog geen concrete plannen. ,,We zijn nog bezig met het verkennen van de mogelijkheden. De doelgroep voor die woningen zijn een- of tweepersoonshuishoudens, waaronder starters en spoedzoekers. Maar het zou voor meer woningzoekenden geschikt kunnen zijn.’’ Voor eventuele locaties voor de flexwoningen zal in eerste worden gekeken naar grond die in bezit is van het woningbedrijf.

Onlangs bleek dat plannen van de gemeente Castricum voor tachtig flexwoningen in Akersloot veel los maakten bij omwonenden en andere betrokkenen. Ook al omdat de gemeente niet kon uitleggen wie de spoedzoekers zijn voor wie de flexwoningen worden neergezet.

Lees ook: Kans op betalingsproblemen in Velsen het grootst bij 400 gezinnen met kinderen

Lees hier de digitale editieVolg ons