Undercover-agenten ontdekten 215 kilo illegaal vuurwerk in een schuurtje in Muiden: taakstraffen voor de twee eigenaren

Anke Sprakel
Muiden

De rechtbank Amsterdam heeft de 23-jarige Ashraf el G. uit Almere en zijn 27-jarige nicht Amal M. uit Muiden veroordeeld tot taakstraffen van respectievelijk 180 en 100 uur voor het bezit van illegaal vuurwerk. Het tweetal had in de laatste maanden van 2018 215 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen in Muiden.

De grote hoeveelheid vuurwerk lag opgeslagen in de schuur van de woning van M. in Muiden. El G. is daarnaast ook veroordeeld voor het in bezit hebben op van 80 kilo knalvuurwerk. Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

Beide verdachten konden eind december 2018 worden aangehouden nadat er bij de politie een melding was binnengekomen dat er via een internetaccount 036Nitraten illegaal vuurwerk werd aangeboden en verkocht.

Politieagenten besloten contact te leggen met verkoper El G. en maakten op 27 december als undercoveragenten een afspraak met hem bij het WTC in Almere om een partij te kopen. Bij zijn aanhouding die avond troffen de agenten in de kofferbak van zijn auto meer dan 30 kilo nitraten, professioneel knalvuurwerk. Bij huiszoeking in Almere vonden de agenten nog eens 50 kilo nitraten.

Via het Facebook-account van El G. werd duidelijk dat hij met goedkeuring van nicht M. nog eens 215 kilo illegaal vuurwerk in dozen in haar schuur in Muiden had opgeslagen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen