Premium

Comité Behoud Leefbaar Hogewey in Weesp volhardt in strijd tegen flat op plantsoen, ’inspreek-estafette’ van bewoners Sinnigvelderstraat dendert voort

Comité Behoud Leefbaar Hogewey in Weesp volhardt in strijd tegen flat op plantsoen, ’inspreek-estafette’ van bewoners Sinnigvelderstraat dendert voort
Foto van het speeltuintje bij het plantsoen aan de Sinnigvelderstraat. Het comité heeft de foto op Facebook geplaatst. Er staat bij: ,,Het regenwater kan nu al niet opgenomen worden in de grond. Waar moet het heen als dat beetje groen ook nog moet verdwijnen voor nog meer stenen in de wijk?”
© Foto Comité Behoud Leefbaar Hogewey
Weesp

„Ik kom hier al voor de vijfde keer en ik ga weer iets vertellen over het plan Weesperschool.” Met die woorden introduceerde Marjolein Bauwens zichzelf dinsdagavond tijdens als inspreekster van de vergadering van de commissie SOB.

Bauwens is een van de leden van het Comité Behoud Leefbaar Hogewey. Het comité bestaat uit omwonenden van het Sinnigvelderplantsoen in de Weesper wijk Hogewey. Het plantsoen met speeltuintje maakt deel uit van de grond die aan projectontwikkelaar BPD is verkocht om een flat te bouwen.

Versteende wijk

De buurtbewoners strijden tegen de bebouwing van het plantsoen aan de Sinnigvelderstraat omdat dit ’het laatste stukje groen’ is in de verder behoorlijk versteende wijk. Sinds begin 2019 heeft het comité regelmatig van zich doen spreken. Ook trekt het comité aan de bel bij de gemeenteraad.

In april werd een begin gemaakt met wat een ’inspreek-estafette’ leek te gaan worden. Bij bijna elke vergadering van de commissie SOB (waar ruimtelijke ordeningszaken door de raadsleden worden besproken) kwam er iemand van de actiegroep inspreken. Zo kwam vorige maand de 8-jarige Lisa inspreken.

Bauwens herhaalde in de commissievergadering nog maar eens dat het plan Weesperschool „rammelt aan alle kanten.” Zo is de participatie (betrekken van inwoners bij besluiten van het gemeentebestuur die hen aangaan, red.) volgens het comité absoluut niet in orde. Bauwens: „Wij begrijpen niet wat er met participatie wordt bedoeld als er 200 omwonenden van het Sinnigvelderplantsoen niet op de hoogte worden gesteld van de bouwplannen.”

Woudsmaschool

Het oorspronkelijke plan behelsde woningen op het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool. Daar komen woningen voor jongeren en een aantal eengezinswoningen. Maar toen het plan werd gepresenteerd en bleek dat er behalve op het terrein van de vroegere school, ook gebouwd gaat worden op het plantsoen, waren de rapen gaar.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen