Premium

E.B. uit Den Helder blijft in dwangverpleging voor het mishandelen van minderjarige meisjes en zijn zwangere vriendin

E.B. uit Den Helder blijft in dwangverpleging voor het mishandelen van minderjarige meisjes en zijn zwangere vriendin
Den Helder

De 24-jarige E. B. uit Den Helder, die in 2016 en 2017 meerdere minderjarige meisjes en ook zijn eigen zwangere vriendin mishandelde, is daarvoor in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en TBS met dwangverpleging.

Tevens zou hij met een minderjarig meisje uit Westerland seks hebben gehad. Psychologen en psychiaters achten B. verminderd toerekeningsvatbaar toen hij de jonge vrouwen belaagde.

B. ging juist in hoger beroep tegen zijn straf omdat hij geen dwangverpleging wilde. Hij vroeg het hof om hem nog een kans te geven. Maar het gerechtshof gaat daar niet in mee. Het hof vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt onverantwoord om B. geen dwangverpleging op te leggen. ,,De kans dat verdachte niet aan de voorwaarden voldoet en dus geen behandeling krijgt is te groot’’, stelt het hof in het vonnis. In diverse rapporten valt te lezen dat als B. geen therapie krijgt de kans zeer groot is dat hij opnieuw een misdrijf zal plegen.

Elleboogstoot

B. sloeg zijn vriendin tijdens ruzies twee keer met zijn vuist hard tegen haar gezicht en ook greep hij haar een keer bij de keel. Een tweede meisje kreeg onverwachts een elleboogstoot tegen het oog waardoor zij haar oogkas brak. Nog steeds heeft zij daar last van. Ook sloeg hij een vriendin van haar hard op haar arm. Het meisje waarmee hij seks had, heeft last van een posttraumatische stressstoornis na het incident met B.

De Nieuwedieper was zeer schuldbewust voor het hof maar de jonge vrouwen zijn, behalve zijn vriendin met wie hij ondanks het geweld nog steeds een relatie heeft, nog steeds erg bang voor hem. Het meisje dat oogletsel opliep na de elleboogstoot krijgt een schadevergoeding.

Het hof verwijt B. ten zeerste geen enkel respect toonde voor de lichamelijke integriteit en het mentale welzijn van de slachtoffers.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen