Toneelvereniging OEK krijgt versterking op het toneel door beamer bij ’Sangria met Schuim’

Toneelvereniging OEK uit Schagerbrug.
© Foto-Andre Sonderman
Schagerbrug

Er is dit jaar iets nieuws aan het decor van Toneelvereniging OEK toegevoegd. Naast de ’normale’ decorstukken maakt de vereniging nu ook gebruik van beamer-techniek.

Daarmee zijn er weer veel mogelijkheden bij gekomen om het toneelspel te decoreren. Bewegend beeld, maar ook stilstaande beelden worden op de achtergrond toegevoegd. Lida Sneekes, één van de spelers bij OEK is er blij mee. „We zijn onze sponsoren echt heel dankbaar”, zegt zij. „De beamer is een verrijking voor de club.”

Dit jaar heeft de vereniging weer gekozen voor een blijspel, ’Sangria met Schuim’. „Het is een vervolg op een stuk dat we in 2008 hebben gespeeld, ’Kaviaar Speciaal’, maar je hoeft dat niet gezien te hebben om dit stuk te begrijpen”, aldus Sneekes. „’Kaviaar Speciaal’ stopt op de bruiloft van Marie-Claire van Henegauwen en Joury van Geffen. Marie-Claire bevalt van een tweeling tijdens die bruiloft. In ’Sangria met Schuim’ zitten weer andere types. Marie-Claire klaagt over het feit dat haar man Joury niet veel bijdraagt aan de opvoeding van de tweeling. Dan worden ze door oma, samen met een andere familie meegenomen op vakantie. Hier is toevoeging van de beamer een pluspunt. De busreis die de tonelisten op het podium maken krijgt een extra dimensie. Door de bewegende beelden komt de reis tot leven.

De twee families zijn nogal verschillend. Een bekakt gezin, Van Henegauwen en een beetje een asociaal gezin, Van Geffen. Zij hebben de snackbar ’De Gevulde Frikandel’. Dan begrijp je dat er van alles gaat gebeuren tijdens de vakantie. Op het toneel zijn twee woonkamers gemaakt. Voor iedere familie één. Als het ene gezin speelt staat de andere in tableau.”

Uitvoeringsdata: Première 4 maart, vrijdag 6 maart, zaterdag 7 maart, dinsdag 10 maart, vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart. Aanvang: acht uur, zaal open om half acht. Locatie: Ons Eigen Kroeg, Schagerweg 30a in Schagerbrug. Kaarten via: kaarten@oek.nl en bij snackbar Rondom Gelukkig.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.