Premium

Beverwijk krijgt er een groot uitgaanscentrum bij. Een complex met bowlingcentrum, een sportbar en steengrillrestaurant, pooltafels, een ’glow minigolf’, een gameroom en een ruimte voor vergaderingen

Beverwijk krijgt er een groot uitgaanscentrum bij. Een complex met bowlingcentrum, een sportbar en steengrillrestaurant, pooltafels, een ’glow minigolf’, een gameroom en een ruimte voor vergaderingen
Jan-Willem Talen bij de nieuwe bowlingbaan in Beverwijk die eind maart open gaat.
© foto Ronald Goedheer
Beverwijk

Beverwijk krijgt een grote uitgaansgelegenheid aan de Parallelweg, de ’meubelboulevard’. Eind volgende maand opent daar een complex met daarin een bowlingcentrum, een sportbar en steengrillrestaurant, pooltafels, een ’glow minigolf’, een gameroom en een ruimte voor vergaderingen, lezingen of demonstraties.

Het complex, dat BIJ45 gaat heten, heeft een oppervlakte van ruim 1200 vierkante meter en komt op de eerste verdieping van het pand waar Lederland op de begane grond zit. BIJ45 krijgt twee aparte ingangen aan de zijkant van het gebouw.

,,Uit onderzoek is gebleken dat er in Beverwijk behoefte bestaat aan een bowlinggelegenheid. In de directe omgeving is niets vergelijkbaars te vinden”, aldus mede-initiatiefnemer Jan-Willem Talen. Met Alex Schijffelen huurt hij de ruimte.

Verbouwing

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verbouwing. Talen: ,,We zitten op tachtig procent.”

De ruimte krijgt een industriële uitstraling met warme kleuren. Het grootste deel bestaat uit de zes bowlingbanen. ,,Per baan kunnen maximaal zes spelers tegelijk aan de slag”, zegt Talen. Hij hoopt dat er met de komst van zijn uitgaanscentrum wat meer leven in de Beverwijkse brouwerij komt.

Een voordeel van het concept, stelt de Beverwijker, is dat de bezoeker zich ook na het bowlen kan ontspannen. Bijvoorbeeld in de sportbar, waar pizza’s op het menu staan, of in het steengrillrestaurant waar de gasten kunnen eten en drinken. Volgens Talen kan de ruimte voor speciale gelegenheden verhuurd worden. ,,De indeling kan makkelijk aangepast worden.”

Tot voor kort zat alleen de meubelzaak in het drie verdiepingen tellende pand aan de meubelboulevard. Enkele maanden geleden heeft ingenieursbureau Everspartners zijn intrek genomen op de derde etage. Met de komst van BIJ45 zit het pand weer vol. De initiatiefnemers zijn bezig met de werving van personeel. Hiervoor hebben zij een mailadres in het leven geroepen: contact@bij45.nl.

De nieuwe gelegenheid is zes dagen per week geopend, alleen op maandag is de zaak dicht. Op werkdagen is het centrum open van 14 tot 22 uur, in de weekeinden van 11 uur tot 1 uur ’s nachts. Binnenkort is de website operationeel.

Met de komst van BIJ45 is de meubelboulevard in korte tijd drie uitgaansgelegenheden rijker geworden. Onlangs openden de fastfoodketens KFC en Burger King de deuren. De gemeente Beverwijk is bezig met een plan om onder meer de zieltogende Parallelweg te verlevendigen.

Lees hier de digitale editieVolg ons