Premium

Venhuizers kunnen bieden op burgemeester en oppas voor de kermis

Venhuizers kunnen bieden op burgemeester en oppas voor de kermis
Een deel van het veilingcomité met vlnr.: Veronique Ligthart-Vriend, Michiel Komen, Marco Braakman, Hans Bregman en Sjaak Laan.
© Foto Edwin Ligthart
Venhuizen

Wie op de komende gemeenschapsveiling van Venhuizen genoeg geld biedt, mag een middagje meelopen met burgemeester Michiel Pijl van Drechterland. Dit is één van de vele originele koopjes die worden aangeboden op de komende gemeenschapsveiling in Wijdenes en Venhuizen.

De veiling start zaterdag 14 maart om 19.30 uur in De Wiekslag in Wijdenes. Wethouder Dirk te Grotenhuis zal hier de eerste koopjes afslaan. Een week later op 21 maart doet burgemeester Michiel Pijl dit in de Roode Leeuw in Venhuizen. Voor de veilingdagen worden uiteenlopende koopjes aangeboden. Zoals een bourgondische bierproeverij, een workshop steenhouwen of een dag zeilen op twee zeiljachten met bezoek aan de Markerwadden. Net als vorig jaar wordt de geheel verzorgde groepsexcursie aan 's werelds grootste zeesluis in IJmuiden aangeboden.

Eerste deuntje

Wie tijdens de komende kermis in Venhuizen het eerste deuntje wil meemaken, kan kinderoppas kopen bij SVH. De gymvereniging bezorgen jonge kinderen tussen 10 en 15 uur een leuke dag zodat hun ouders de handen vrij hebben. Ook gaat ‘het meest legendarische 18+ uitje in Hem’ onder de hamer. Hierbij gaan de deelnemers - geheel verzorgd - karten in een bollenschuur. Verder worden onder meer wijnproeverijen, jeu de boules spelen, een cursus pech onderweg, een quiz voor gezellige mensen, brandweerman voor een dag, poolavonden en een muzikale amusetour verkocht.

Beide veilingen brachten vorig jaar samen 68.790 euro op. Muziekvereniging Venhuizen kon hierdoor dempers voor de trombones aanschaffen, voetbalclub WSW kon de renovatie van de toiletten starten, en zwembad ‘t Hemmerven plaatste nieuwe kunststof bankjes. Stichting Hemmeromloop gebruikte de bijdrage voor de kidsrun en kinderkermis en reddingstation Wijdenes investeerde in opleiding van nieuwe vrijwilligers. Ook de Rederijkerskamer De Klimop, Oranje vereniging Venhuizen, tennisvereniging De Drieban, badmintonvereniging Venhuizen, Oud West-Friese Dansgroep Wijdenes, de Lucasparochie Venhuizen, Huttendorp Venhuizen, Scouting Sint Lidwina, Sportvereniging SVH, SV De Valken, rijvereniging OWF, ZVV Alpha Tours en fanfarekorps Ons Genoegen maakten afgelopen jaar dankbaar gebruik van de bijdragen van de veiling.

Lees hier de digitale editieVolg ons