Premium

Rubriek Weesdier: een mooie meid met gebruiksaanwijzing

Rubriek Weesdier: een mooie meid met gebruiksaanwijzing
Moon, toch niet zo stoer.
© Foto t’ Schuthok

Een wekelijkse zoektocht naar huiselijk geluk. Voor verschoppelingen in het asiel. Ditmaal voor Moon in ’t Schuthok in Den Helder.

Haar educatie is gebrekkig, ze neigt regelmatig tot verbaal geweld en is, vooral onder soortgenoten, sociaal onhandig. Zo maar een paar schaduwkanten van een hele mooie meid. Natuurlijk barst ze ook van de fijne karaktertrekken.

Maar we bewaren het lekkerste vooralsnog maar even voor het laatst.

Ook al trekt Moon stevig aan de lijn, haar tweede en laatste baas beminde haar zeer. Het was een afscheid met bloedend hart. Omdat het lot weer eens jokers uitdeelde. Die levens volledig om kunnen gooien. Haar eerste baas had te weinig tijd en besefte dat al snel. Zeker waar het een ietwat gecompliceerd hondje betreft. Maar ook hij had er een jaar voor nodig voor hij kon afhaken. Het moest omdat dat beter was. Voor haar.

Als pup was ze voor twee verschijnselen doodsbang. De bench en kale mannen. Die eerste fobie is er nog. Maar zo’n ding is in de dagelijkse omgang ook niet echt nodig. Ze wordt in april vier en heeft in die tijd veel kale knikkers ontmoet die echt wel deugden. Moon oogt stoer maar is dat niet. Schrikt als iemand plots de hoek omslaat. Springt achterwaarts en blaft je de de kop gek. Maar klimt eenmaal kalm voorgesteld voor je het weet bij de voormalige engerd op schoot. Kennis maken met soortgenoten, ze wil wel maar weet niet hoe. Schuttert en twijfelt en draalt. Als de ander dat fout interpreteert en uitvalt blaast Moon best een partijtje mee. Vooral vocaal. Ook is ze waaks tot op het bot. Slaat aan bij elke passant. Inbrekers houden niet van herrie, maar buurtbewoners ook niet. Moon komt het best tot haar recht op een buitenplaats.

En ach, wat is dit hondje lief. Een achttien karaats knuffelkont. Blij met baas. Dol op spelen en wandelen. Dat laatste mag weer, na de kruisbandoperatie van vorig jaar. Ze zit op commando, wacht netjes tot de etensbak officieel is aangeboden en geeft braaf haar speelgoed af als de baas dat vraagt. Ze behoeft leiding en rust. Zodat Moon de regie uit handen durft te geven. En tijd genoeg over houdt voor een tukje of spelletje. En om jou de zon, de maan en de sterren te geven.

Lees hier de digitale editieVolg ons