Premium

Matthaus Passion in Huizen krijgt definitief geen subsidie; ’De burgemeester heeft wel het eerste kaartje gekocht’

Matthaus Passion in Huizen krijgt definitief geen subsidie; ’De burgemeester heeft wel het eerste kaartje gekocht’
Het is de vierde keer dat de Matthaus Passion in Huizen wordt uitgevoerd.
© FOTO STUDIO KASTERMANS/DANIELLE VAN COEVORDEN
Huizen

De Matthaus Passion in Huizen krijgt definitief geen subsidie. Wethouder Maarten Hoelscher was daar heel duidelijk over tijdens de commissie vergadering over het sociaal domein. ,,We hebben al twee keer eerder subsidie gegeven. Als we dat nu weer zouden doen, dan wordt het een structurele subsidie.’’ En dat wil het college niet.

Aanleiding voor de discussie waren vragen van raadslid Marijke Terlouw van de ChristenUnie. Zij wilde weten of het college het afwijzen van de subsidie niet nog een keer kon bekijken. ,,Het is toch een bijzondere uitvoering met een koor van alleen maar Huizer zangers en zangeressen. We willen toch cultuur in Huizen meer op de kaart zetten?’’, probeerde ze nog.

Maar Hoelscher was onvermurwbaar. ,,De raad heeft ons deze kaders voor subsidie meegegeven. Daar hebben we ons als college aan te houden. Als daar een uitzondering op moet worden gemaakt kan dat bijvoorbeeld middels een motie’’, gaf hij nog mee ter overdenking.

Ook het argument van Terlouw dat de organisatie dit jaar onder een andere naam de subsidie heeft aangevraagd is geen reden om toch subsidie te verlenen. ,,Dat gaat natuurlijk niet op. Als het loopt als en een eend en kwaakt als een eend is het ook een eend vertelde mijn moeder mij altijd al’’, grapte Hoelscher.

Toch laat het college de Huizer Matthaus Passion niet in de kou staan. ,,We hebben in ieder geval wel een garantstelling afgegeven’’, stelde Hoelscher de raadsleden enigszins gerust. ,,Bovendien heeft de burgemeester het eerste kaartje gekocht.’’

De uitvoering van de Matthäus Passion in Huizen is woensdag 8 april in de Oude Kerk. Kaartjes of arrangementen zijn te boeken via www.matthauspassionhuizen.nl Losse verkoop gaat via CaRé Juwelier, De Lange Menstore, De Bibliotheek, Boekhandel Echo, Café Restaurant De Krachtcentrale.

Lees hier de digitale editieVolg ons