Oude brandweerwagen in brand in leegstaand pand Kan Palen aan Oostzijde Zaandam

1/5
ZAANDAM

In het verlaten pand van Kan Palen aan de Oostzijde in Zaandam is woensdagmiddag brand uitgebroken. In het pand stond een oude brandweerwagen in brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

Onbekend is hoe de brand is ontstaan. Buurtbewoners zouden wat kinderen weg hebben zien rennen. De Veiligheidsregio heeft vegeefs geprobeerd de eigenaar van de brandweerauto te achterhalen. Het gaat om een Mercedes Benz tankautospuit uit 1973, zo meldt de website Dit is de Zaanstreek.

,,Tja, ’t is woensdagmiddag hè, de koters hebben niks te doen en dan steken ze het hier in brand’’, zegt een buurtbewoonster. ,,Het is al de zoveelste keer. Het terrein is ook niet afgesloten, dus ze lopen er zo binnen. Ze zouden het gebouw plat moeten gooien.’’ Volgens een andere buurtbewoner is er de afgelopen jaren al zeker vier keer brand gesticht.

Het bedrijf Kan Palen verduurzaamde houten heipalen. De grond is ernstig verontreinigd met onder meer creosoot. Het terrein ligt al jaren braak. De woningbouw komt steeds dichterbij, onlangs kwam er geld van de provincie voor de grondsanering. In 2024 moet de bouw starten van Er is ruimte voor ongeveer 160 woningen.

Lees hier de digitale editieVolg ons