Bot Bouw ontwikkelt wijk van honderd woningen op terrein Oudshoorn in Schagen

Bot Bouw ontwikkelt wijk van honderd woningen op terrein Oudshoorn in Schagen
Het beoogde wijkje op het terrein van aannemingsbedrijf Oudshoorn aan de Zuiderweg (boven).
© Illustratie Bot Bouw
Schagen

Bot Bouw uit Heerhugowaard gaat honderd huizen bouwen aan de Zuiderweg in Schagen. Het wijkje komt op de plek van aannemersbedrijf Oudshoorn.

Bot Bouw en de gemeente hebben eind vorige week handtekeningen gezet op een overeenkomst. Dat betekent dat het bedrijf het plan verder gaat ontwikkelen. Er komen verschillende type woningen. Ongeveer veertig procent wordt sociale bouw, huur of koop.

De komende maanden is Bot Bouw bezig met het plan. De ontwikkelaar kijkt, zo laat de gemeente weten, naar onder meer mobiliteit, de inzet van deelauto’s en een goede ontsluiting van de wijk.

Vergunning

Gemeente en Bot Bouw hopen het voor de zomer eens te worden over het uitgewerkte plan. Daarna wordt de procedure geopend om het bestemmingsplan aan te passen. Vervolgens vraagt Bot een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

Volgens de gemeente worden omwonenden en andere belanghebbenden betrokken bij de plannen.

Het terrein van Oudshoorn was eerst op het oog bij Lidl voor de vestiging van een supermarkt. Dat stond de gemeente niet toe. De Lidl krijgt een winkel in het centrum. Directeur Sander Oudshoorn heeft Bot Bouw naar voren geschoven als ontwikkelaar van het woonwijkje.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen