Verzekeraar Univé gaat winkels in Spanbroek en Medemblik sluiten

Verzekeraar Univé gaat winkels in Spanbroek en Medemblik sluiten
Het Univé-filiaal aan het Capellehof in Spanbroek.
© Cyclomedia
Medemblik

Verzekeraar Univé sluit per 1 juli 2020 haar winkels in Medemblik en Spanbroek.

„Het aantal bezoeken aan sommige winkels loopt terug en daarom past Univé haar winkellandschap aan”, legt de verzekeraar uit. De terugloop komt volgens Univé doordat leden steeds vaker de voorkeur geven aan contact via telefoon, whatsapp, e-mail en andere online kanalen.

Annelies Goos, Raad van Bestuur van Noord-Holland, benadrukt dat persoonlijke dienstverlening in de regio blijft bestaan. „Klanten van de winkels die sluiten, kunnen voor vragen en advies terecht bij winkels in de buurt. Die zijn te vinden in Wieringerwerf, Bovenkarspel, Hoorn en Heerhugowaard. Als langskomen lastig is of niet lukt, dan denken we mee over een passende oplossing.”

De bestuurder zegt ook dat Univé niet helemaal uit het beeld verdwijnt in Spanbroek en Medemblik. „We blijven zichtbaar door lokale sponsoring en ons Ledenfonds. We zijn de trotse sponsor van de Stoomtramloop en de Kaagloop en steunen jaarlijks verschillende maatschappelijke initiatieven.”

De verzekeraar laat weten dat de sluiting van beide winkels niet betekent dat werknemers hun baan verliezen. „Ze worden overgeplaatst naar andere Univé-winkels. Hun kennis en ervaring blijft op die manier behouden.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen