Chris van der Welle (17) droomt van een carrière in de kleinkunst: ’Ik wil mensen entertainen. Dat zat er al van kinds af aan in’

Chris van der Welle

Chris van der Welle

Charlotte de Koomen
Den Oever

Muziekvereniging Thalia speelt ’Fame’, de serie uit de jaren tachtig over het verhaal van studenten en docenten aan de hoge school van de kunsten in New York. Het zou zo maar het leven van Wieringse Chris van der Welle (17) kunnen worden.

Chris heeft een grote rol in de musical. Hoewel ze nog jong is, heeft Chris al duidelijk lijnen uitgezet voor haar professionele leven. Een overeenkomst met haar rol als Carmen Diaz. Zij is een meisje dat graag beroemd wil worden, maar het gaat haar te traag. Chris heeft ook serieuze carrièreplannen op het gebied van musical. „Ik doe op dit moment audities voor de kleinkunstacademie in Amsterdam, Fontys hogeschool voor muziektheater en het conservatorium in Antwerpen richting kleinkunst, maar dat is zeker niet hetzelfde als wat Carmen nastreeft”, zegt Chris. „Carmen heeft een duidelijk doel voor ogen en dat is beroemd worden, maar dat is niet mijn doel. Ik wil graag mijn werk maken van datgene dat ik het liefst doe en dat is zingen, acteren en dansen. Ik kan mezelf er volledig in kwijt. Ik wil mensen entertainen. Dat zat er al van kinds af aan in.”

Op dit moment richt Chris zich veel op het acteren. De vervolgopleidingen hechten veel waarde aan de acteerprestaties, vooral bij kleinkunst. Carmen is daarom ook de favoriete rol van Chris. „Het is zo breed. Eerst was zij een diva, later zie je haar onzekerheden en dat het niet zo goed met haar gaat. Ik vond het mooi om dat contrast te laten zien. Het is zeker auditiemateriaal. Ik ga ook nummers uit de voorstelling doen bij de auditie.” Alles bij elkaar is het druk voor Chris. Eindexamen, een musical instuderen en audities doen, maar het gaat volgens haar allemaal goed komen. Vrijdagavond 20 maart is de try-out, kaarten zijn dan vijftien euro. Zaterdagavond 21 maart (première), vrijdagavond 27 maart, zaterdagavond 28 maart alle om acht uur, kaarten 19,75 euro. Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, Den Oever. Kijk voor info en kaarten: Thalia-hollandskroon.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.