Premium

Tanken en even snel naar de supermarkt langs de N244 bij Purmerend

Tanken en even snel naar de supermarkt langs de N244 bij Purmerend
Een schetsontwerp van het voorzieningenpunt.
© Illustratie EG Retail
Purmerend

Een tankstation, Spar supermarkt, Burger King, Starbucks en Go Fresh bakkerij. Het voorzieningenpunt dat de gemeente Purmerend heeft gepland op bedrijventerrein Baanstee-Noord krijgt steeds concreter vorm.

De eerste plannen voor het voorzieningenpunt op het bedrijventerrein lands de provinciale weg N244 werden een jaar geleden ontvouwd. De gemeente meldde toen op zoek te zijn naar een ontwikkelaar voor het project, waarin een tankstation centraal stond. Maar dat zou desgewenst uitgebreid kunnen worden met andere voorzieningen, variërend van horeca en levensmiddelenhandel tot vergaderruimte en flexwerkplekken.

Schetsontwerpen

Vier marktpartijen kregen het verzoek om een plan voor het terrein uit te werken. Op basis van de verschillende visies en schetsontwerpen is de tankstation-gigant EG Retail geselecteerd om aan de slag te gaan. Naast een tankstation, winkel, snackbar, koffiezaak en bakkerij is er in het multifunctionele centraal voorzieningenpunt ook ruimte voor flexibele kantoorruimte.

Om de bouw van het voorzieningenpunt mogelijk te maken, moet de gemeente nog wel het bestemmingsplan voor het gebied aanpassen. Dat voorziet momenteel wel in de bouw van een tankstation, maar niet voor de andere onderdelen die nu aan het pand worden toegevoegd.

Toevoeging

Wat het college betreft, is het tankstation met de bebehorende functies een belangrijke toevoeging aan het bedrijventerrein aan de noordkant van Purmerend. Daar zijn de afgelopen jaren al de nodige bedrijven naartoe verhuisd. Inmiddels is er ook een P&R-terrein aangelegd en is er een bushalte voor forensen naar en van Amsterdam. Bovendien is het gelegen langs de N244 en dat betekent dat de voorziening ook makkelijk bereikbaar is voor het autoverkeer in de richtingen Edam en Alkmaar.

Lees hier de digitale editieVolg ons