Premium

Groene ijsbaan Den Burg wordt toch parkeerplaats

Groene ijsbaan Den Burg wordt toch parkeerplaats
De parkeerduur op de parkeerplaats bij Albert Heijn wordt beperkt tot één uur.
© Archieffoto René Pop
Den Burg

De direct omwonenden van de Vogelenzang in Den Burg mogen hier blijven parkeren.

De Texelse gemeenteraad vindt unaniem dat zij anders onevenredig worden getroffen door de parkeerduurbeperking in het parkeer- en verkeerscirculatieplan Den Burg, dat woensdagavond met maar liefst zes amendementen werd aangenomen.

Eén tijdslimiet

Om de omwonenden tegemoet te komen gaan op de circa negentien parkeerplaatsen direct links op het parkeerterrein Vogelenzang dezelfde regels gelden als in de omringende woonstraten: bewoners mogen hier onbeperkt parkeren en bezoekers maximaal twee uur. Omdat het niet handig is om op één parkeerterrein twee tijdslimieten te hanteren, geldt op de rest van het terrein een maximale parkeerduur van twee uur voor zowel bewoners als bezoekers. Op het parkeerterrein bij Albert Heijn wordt de parkeerduur wel beperkt tot een uur.

Pogingen van onder andere CDA, PvdA en GroenLinks om de groene ijsbaan te behoeden voor bestrating met graskeien haalden het niet. Wel wordt onderzoek gedaan naar mogelijkheden om een deel onder water te kunnen zetten om er te kunnen schaatsen.

Veel fietsenstallingen

De vier bushaltes aan de Elemert blijven behouden, evenals de fietsenstalling op die plek. Er is veel aandacht voor fietsparkeerplaatsen in het centrum. Nog voor Pinksteren keert op de hoek van de Groeneplaats en de Parkstraat een tijdelijke fietsenstalling terug en voor het eind van het jaar moet het college met concrete voorstellen voor permanente fietsenstallingen komen.

Lees hier de digitale editieVolg ons