Museumpaspoort, dat is nieuw voor Schagen. Verzamel alle elf stempels en maak kans op prijs

Museumboerderij Tante Jaantje

Museumboerderij Tante Jaantje© Archieffoto Peter van Aalst

De eerste exemplaren van het Schager museumpaspoort. Vlnr. wethouder Joke Kruit, Hans Konijn, Hans van Kampen en Margriet Wever (bestuursleden van de SMS, de Samenwerkende Musea Schagen).

De eerste exemplaren van het Schager museumpaspoort. Vlnr. wethouder Joke Kruit, Hans Konijn, Hans van Kampen en Margriet Wever (bestuursleden van de SMS, de Samenwerkende Musea Schagen).© Foto Mediahuis/Ed Dekker

1 / 2
Ed Dekker
Schagen

Een museumpaspoort, dat is nieuw voor Schagen. Cultuurwethouder Joke Kruit kreeg woensdag het eerste exemplaar.

Het paspoort is een initiatief van de SMS, de Samenwerkende Musea Schagen. Alle elf deelnemende musea worden vermeld in het paspoort. Wie een van deze musea bezoekt, krijgt een stempel. Wie voor 30 september volgend jaar alle elf musea heeft bezocht, maakt kans op een VVV-bon van honderd euro.

Een museumpaspoort is gratis verkrijgbaar bij de elf musea. Op scholen worden ze uitgedeeld. „Met dit initiatief hopen wij het bezoek aan onze musea te bevorderen”, zegt SMS-voorzitter Marieke Wever.

In de SMS werken deze musea samen: Vreeburg, Slag van de Somme, Automuseum, Regionaal Museum ’40-’45 (alle Schagen), Museumboerderij Tante Jaantje (Callantsoog), Museum Historisch Harenkarspel (Tuitjenhorn), Museum Eenigenburg, Zijper Museum (Schagerbrug), Korenmolen De Hoop (’t Zand) en Molenhuijs (Waarland).

Verdeeld over vier jaar krijgt de SMS 200.000 euro subsidie van de gemeente.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.