Stichting BOBH wil pilot met gemeente voor Central Park Hilversum

Op de plek van de busremise moet een groot groen stadspark komen.

Op de plek van de busremise moet een groot groen stadspark komen.© foto cyclomedia

Leander Mascini
Hilversum

De stichting BOBH (Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum), die achter de plannen voor Central Park Hilversum zit, heeft de gemeente gevraagd samen met de stichting een werkgroep te starten om het stadspark mogelijk te maken. Als pilot.

Volgens de stichting kan dit als het initiatief een pilot voor Right to Challenge wordt. Dat is een mogelijkheid voor bewoners om taken van de overheid over te nemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Begin deze week hebben ze daarom een aanvraag gedaan bij het college van burgemeester en wethouders.

Draagkracht

’Doel van ons initiatief is om, samen met alle andere belanghebbenden de stadsvernieuwing, postcodegebied 1221 (de oostkant van het spoor, red.) te ontwikkelen als een integraal project voor wonen, werken en groen en de onderdelen niet als op zichzelf staande projecten’, zo meldt de stichting in de mail. Volgens BOBH zou actieve deelname van de buurt ervoor zorgen dat er veel draagkracht komt in de wijk. Dat zal er dan ook weer voor zorgen dat de Hilversummers hun buurt mooi en schoon zullen houden.

Voorzitter

BOBH stelt daarom voor om met alle betrokken partijen, inclusief de gemeente, een werkgroep te vormen, die nog in 2020 een plan maakt voor alle ontwikkellocaties in de directe omgeving van de busremise en de oostkant van het station. De stichting wil daarom een onafhankelijke voorzitter voor deze werkgroep, ambtelijke steun en advisering. ’Op die manier kan er voor het project advies ingewonnen worden ten aanzien van bouwkundige, financiële en andere aandachtsgebieden zoals stadsontwikkeling, parkaanleg’, denkt BOBH. Volgens de stichting hebben de woningbouwverenigingen, de bewonersvereniging en de projectontwikkelaar van de busremise positief gereageerd op de plannen van het stadspark.

Lees ook: Nieuw plan voor Central Park Hilversum; hoogbouw in Larenseweg-driehoek: ’Het draait allemaal om de balans’

Een woordvoerster van de gemeente Hilversum meldt dat de aanvraag van de stichting ontvangen is. Het is echter te kort dag om al inhoudelijk een reactie te kunnen geven.

Stadspark

De eerste plannen voor een park op de plek van de Hilversumse busremise dateren van vorig jaar zomer. Inmiddels is het project een stuk groter geworden. In de nieuwe versie van het plan wordt dit nog altijd gebruikt als de basis. De pijlen zijn nu echter ook gericht op de Kleine Drift, Larenseweg en Zuiderweg, de zogeheten Larenseweg-driehoek, en het gedeelte naar de Swammerdamstraat. Daar moet woningbouw komen om de busremise groen te kunnen maken.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen