Premium

Celstraf voor man uit Den Helder die vrouwen lastig viel in de trein

Celstraf voor man uit Den Helder die vrouwen lastig viel in de trein
Den Helder

De politierechter in Alkmaar heeft een gevangenisstraf van een maand opgelegd aan de 32-jarige Soufiane B. uit Den Helder. Hij werd op 27 augustus aangehouden op het station in Alkmaar omdat meerdere vrouwen hadden geklaagd dat de man zich onzedelijk gedroeg.

Het is nog onzeker of B. de straf ook daadwerkelijk zal uitzitten. Hij is begin oktober vertrokken met onbekende bestemming en het is bij justitie niet bekend waar hij momenteel verblijft.

Een reizigster van twintig jaar raakte erg overstuur van het gedrag van de man. Ze zat in een rustige coupé en B. zat haar vanaf de andere kant van het gangpad indringend aan te kijken. Even later zag ze dat hij zich aan het betasten was. De vrouw rende overstuur de coupé uit en lichtte de conducteur in.

Achtervolgen

Ook een andere vrouw werd door B. lastiggevallen. Ze zat met haar ogen dicht in de trein toen ze voelde dat haar been werd aangeraakt. B. begon tegen haar te praten in een taal die ze niet verstond. De vrouw wilde weglopen, maar de man bleef haar achtervolgen. Op station Alkmaar werd de man uiteindelijk aangehouden.

B. zelf verklaarde tegen de politie dat hij in Den Helder wat had gedronken en met de trein was gegaan om XTC te gaan halen. Hij was daarna naar Amsterdam gegaan en had een pilletje gebruikt. Van zijn gedrag op de terugweg zei B. zich niks te kunnen herinneren. Justitie vond echter dat er voldoende bewijs in het dossier zat om vast te stellen dat de man zich in de stoptrein heeft zitten bevredigen en eiste een week gevangenisstraf tegen hem. De politierechter volgde deze strafeis.

Het is niet de eerste keer dat B. met politie en justitie in aanraking komt. Hij is eerder beschuldigd van seksueel misbruik, maar die zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen